Cele mai frecvente greşeli pe care le facem vara

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem vara

Vara reprezintă, în principal, anotimpul vacanţelor; şansa fiecăruia de a se destinde. Din păcate, însă, vara este şi anotimpul în care facem greşeli pe care nu le conştientizăm.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, vacanţele nu mai sunt vacanţe. Potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive pentru Glassdoor, citat de Huffington Post, americanii au ajuns să-şi ia doar jumătate din concediile plătite. Mai mult, 61% dintre respondenţi au declarat că lucrează în timpul concediului, fiind contactaţi cu oferte de job-uri de către colegi (25%), sau de angajator (20%).

Expunerea la soare este periculoasă pentru piele, pentru că majoritatea celulelor canceroase se dezvoltă pe zonele cele mai expuse radiaţiilor solare, aşa cum sunt urechile, gâtul, buzele şi palmele, informează Societatea Americană de Cancer (American Cancer Society – ACS). Anual, 3.5 milioane de americani dezvoltă cancer de piele, în timp ce melanomul a afectat 73.000 doar în cursul acestui an. Astfel, pălăriile, cremele de protecţie solară şi ochelarii sunt recomandaţi, precum şi un control periodic la dermatolog.

Vara, meniul zilnic ar trebui să includă alimente sănătoase, acestea fiind surse de energie şi vitamine. Din păcate, lucrurile nu stau aşa şi ajungem să mâncăm foarte puţine fructe şi legume.

Vacanţa la mare nu ar trebui să fie singura motivaţie pentru a avea un stil de viaţă sănătos, pentru că şansele de a-l menţine sunt minime.

Pe vreme caniculară, aerul condiţionat ne ţine în casă. Prin urmare, în absenţa practicării sportului, înotul este un exerciţiu fizic recomandat pe timpul verii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.