Chiar de ziua lui, primarul Mihai Chirica a anunțat că a mărit tarifele în piețe

Chiar de ziua lui, primarul Mihai Chirica a anunțat că a mărit tarifele în piețe

Chiar în dimineața în care a împlinit un număr respectabil de ani, primarul Mihai Chirica s-a gândit să le mulțumească în avans celor care aveau de gând să-l felicite de ziua sa și a postat pe pagina de Facebook a primăriei noile tarife practicate în piețele din Iași.

Ironic mod de a le mulțumi ieșenilor care doreau să-i ureze „La mulți ani”, mai ales că aceste creșteri vor influența prețurile tuturor produselor comercializate în piețe.

Tarifele propuse pentru utilizarea tarabelor în pieţele ieşene variază între 20 de lei pe zi în pieţele Dacia, Podul de Piatră, Tătăraşi Sud şi 25 de lei/zi în pieţele Alexandru cel Bun, Nicolina, Sudului (CUG), Hala Centrală, Independenţei, Păcurari. Aceasta în condițiile în care, până acum, tarifele au fost de 5 lei/mp/zi pentru primul grup de piețe și de 7 lei/mp/zi pentru cel de-al doilea grup.

Și încă o întrebare: tarifele sunt diferențiate din motiv de dotare a piețelor sau de curățenie? Nu de alta, dar unele dintre cele „scumpe” arată atât de jalnic încât chiar merită să-și faci cumpărăturile acolo.

Comercializarea florilor şi a ouălelor în frigetă va fi posibilă contra sumei de 7 lei/mp/zi.

Utilizarea tarabei pentru vânzarea produselor lactate va costa 30 de lei pe zi (de la 10 lei/mp/zi), iar a unei vitrine frigorifice 50 de lei pe zi (de la 15 lei/mp/zi).

Închirierea cântarelor va costa 10 lei pe zi (de la 7 lei/zi). Accesul la grupurile sanitare se va face achitând 1 leu de persoană sau pe baza unui abonament lunar în valoare de 40 de lei de persoană (cel puțin accesul la WC nu s-a scumpit)!.

Tarifele pentru desfacerea produselor agroalimentare direct din autovehicule vor avea valori variind în funcţie de cantitatea mărfii, pornind de la 70 de lei pe zi pentru o cantitate de maxim 1.000 de kg marfă (de la 50 de lei) şi ajungând la 300 de lei pe zi pentru desfacerea unei cantităţi de peste 10.000 de kilograme marfă (de la 150 de lei).

Tarifele pentru desfacerea materialelor lemnoase, de construcţii şi produse finite vor fi cuprinse între 20 şi 30 de lei metrul cub (de la 10 – 14 lei/mc), mobilierul putând fi comercializat contra unei taxe de 2,5 lei/mp/zi (de la 2 lei/mp/zi).

Desfacerea produselor în Bazar, pe bază de contract, va costa 50 de lei/mp/lună. Parcarea în zonele SC Ecopiaţa SA va costa 2 lei pe oră sau 100 de lei pe lună în cazul în care se face pe baza unui abonament (de la 1 leu și 60 de lei).

Rezervarea unei tarabe se va putea face contra unei sume de 150 de lei pe lună (de la 100 de lei), iar a unei boxe pentru comercializarea produselor de sezon va costa 250 de lei pe lună (de la 200 de lei).

Ș când te gândești că toți acesști bani obținuți în plus nu se vor regăsi niciodată în investiții făcute în piețe…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.