Chirica îl atacă, din nou, pe Dragnea. Popa îl susține pe Chirica! Vezi VIDEO

După ce aproape întreaga filiala Timiș a făcut scut în jurul fostului premier Grindeanu, situația se repetă și la Iași, unde primarul Mihai Chirica, unul dintre cei mai aprigi opozanți ai lui Liviu Dragnea, este susținut chiar de Maricel Popa, președintele Organizației Județene PSD Iași.

Pentru Liviu Dragnea poate să fi devenit o obișnuință ca atunci când este „atacat” de DNA să devină și ținta foștilor sau actualilor colegi de partid care nu îl mai doresc în fruntea PSD. Astfel, imediat ce presa din întreaga țară a anunțat, ieri (7 august), perchezițiile făcute de DNA la Teldrum (firma în spatele căreia este bănuit a fi Liviu Dragnea), europarlamentarul Cătălin Ivan a și lansat un atac împotriva liderului PSD.

Mihai Chirica de la Iași nu s-a lăsat mult așteptat și, marți, 8 august, dis de dimineață, și-a făcut „datoria” la postul de radio prieten. „Din punctul meu de vedere, liderul Dragnea și cu echipa lui au reușit să fractureze punctele de vedere din interiorul partidului prin gafele monumentale de Liga a IV-a făcute încă de la începutul guvernării. E haos. Nu este posibil să aduci permanent în discuție teme sensibile, pensii, salarii, taxe care au dizolvat alte partide. Azi arunci bomba, mâine începi să repari. Nu e posibil să declare una primul ministru, apoi să fie contrazis de miniștri sau liderul de partid. În guvern se guvernează cu personalitate, dar acum nu e profesionalism. Trebuie să se trezească cineva și să vadă unde sunt verigile slabe ale acestei guvernări”, a declarat Chirica.

Curios este faptul că, în ciuda numeroaselor declarații publice făcute împotriva conducerii partidului, Chirica beneficiază în continuare de sprijinul lui Maricel Popa, președintele PSD Iași. Astfel, în timp ce de la București i s-a sugerat lui Chirica să „fie bărbat”, să demisioneze și să candideze independent, Popa susține că nu îl vrea pe Chirica plecat din partid. „Știți, unii se căsătoresc și nu au un mariaj foarte plăcut, se despart, e păcat. Mie mi-ar părea foarte rău să… domnu’ Chirica să plece. N-aș crede că pleacă”, a declarat Maricel Popa.

În plus, Popa a mai precizat ca are o relație instituțională „foarte bună” cu Mihai Chirica.

În legătură cu declarațiile acide făcute de Chirica la adresa lui Liviu Dragnea, Popa a precizat că: „Opiniile respective… e dreptul dumnealui. Suntem un partid mare, avem opinii diferite, dar toate trebuiesc în limitele statutului expuse, în interiorul partidului, nu în Piața Unirii sau la crâșmă. Fiecare are o opinie”.

Pentru cei care nu-și mai amintesc, vom reda mai jos câteva dintre declarațiile lui Mihai Chirica:

8 august 2017 – „Din punctul meu de vedere, liderul Dragnea și cu echipa lui au reușit să fractureze punctele de vedere din interiorul partidului prin gafele monumentale de Liga a IV-a făcute încă de la începutul guvernării. E haos. Nu este posibil să aduci permanent în discuție teme sensibile, pensii, salarii, taxe care au dizolvat alte partide. Azi arunci bomba, mâine începi să repari. Nu e posibil să declare una primul ministru apoi să fie contrazis de miniștri sau liderul de partid. În guvern se guvernează cu personalitate, dar acum nu e profesionalism. Trebuie să se trezească cineva și să vadă unde sunt verigile slabe ale acestei guvernări”.

19 iunie 2017 – „Ceea ce nu înțelege domnul Dragnea este că a apărut o nouă generație de politicieni, care încearcă să ancoreze România în Europa. Ceea ce încearcă domnul Dragnea și o face cu toată forța este să ne arunce spre Coreea de Nord sau fosta Uniunea Sovietică“.

„Și dacă Grindeanu pleacă și dacă nu pleacă, rezultatul e același pentru Dragnea. El nu poate ieși învingător. Când locomotiva oprește, atunci și vagoanele încetinesc. Dragnea să-și dea demisia și să părăsească partidul. Trebuie îndepărtați și oamenii trompetă din PSD”.

11 iunie 2017 – „Nu mi-a plăcut atitudinea unor colegi din partid, care s-au gândit ei să dea cu pietre în premier, doar ca să îi fie pe plac lui Dragnea. Grindeanu nu trebuie să plece, ci trebuie să fie ajutat. El a ajuns acolo nu în urma unui concurs, ci pentru că l-a susținut partidul. Păi cum să îl dai jos la șase luni, când tot tu l-ai pus acolo. Dacă acum îl dai jos, înseamnă că ești dus cu pluta. Asta încerc să-i explic lui Dragnea. Nu poți să faci asta. Dacă faci așa ceva, atunci rămâi cu pluta. Dar văd că ei nu știu să facă politică. Mă ia și râsul când mă uit, ei sunt într-un alt film”.

„Aș face o schimbare la Ministerul Muncii. Olguța Vasilescu prinde fluturi acolo, a stârnit o Românie întreagă cu Legea salarizării, sunt proteste, sindicatele fierb. Nu așa se face. Apoi la Ministerul Dezvoltării e varză. O spun în calitate de primar. Au distrus strategiile de dezvoltare, nu se mișcă nimic. Premierul ar trebui să meargă acolo și să facă ordine. Și la Ministerul Tineretului sunt probleme, dar și la Ministerul Sănătății. Toți acești miniștri ar trebui remaniați. Grindeanu să aibă atribuțiile pe care le merită. La Guvern trebuie să le spună «Eu sunt șeful», probabil o să o facă”.

8 iunie 2017 – „Eu pun pariu pe hamsterul lui (Liviu Dragnea – n.r.) că nu e adevărat. Asta este declarația mea. Atunci când cu iresponsabilitate spui, pronunțând o asemenea minciună, înseamnă că nu mai poți fi luat în serios niciodată, niciunde, de nimeni. Cred că nu realizează gravitatea lucrurilor despre care vorbește. Vorbește despre un primar ales al unui municipiu, al doilea municipiu al României, în contradicție cu posibilitatea de a fi un slujitor al statului dintr-un serviciu de siguranță al statului. Ce, mi-ar fi rușine să spun? Bineînțeles că nu. Dar asta nu se poate. Și de aceea nu-l mai pot lua în serios cu nicio declarație a dumnealui pe această temă”.

12 februarie 2017 – Întrebare: „Sunteți mulțumit de felul în care Liviu Dragnea conduce PSD?”

Răspuns Mihai Chirica: „Sincer, nu. Dacă aș fi fost mulțumit, aș fi tăcut și aș fi înghițit toate lucrurile acestea”.

11 februarie 2017 – „Domnul Liviu Dragnea are o metodă de condus care are în mare parte această ideologie a mâinii de fier, a vocii unice și a lucrurilor care se transmit printr-o singură cale de comunicare. Pe la noi, prin tradiția populară românească mai este o glumă, cum că mai schimbă și copiii părinții. Până la urmă, va trebui să găsim o cale de mijloc prin care să putem comunica firesc între generațiile care pot duce mai departe destinul unor partide. Procedura mâinii de fier a fost procedură care a dat rezultate. A dat rezultate și la PSD, dar și la alte partide. Să nu uităm felul în care conducea partidul domnul Băsescu, când domnul Boc nu era, după spusele tuturor, decât o marionetă în mâna unui șef de partid și ulterior șef de stat. La fel s-a mai întâmplat și în guvernările noastre, ale PSD. Atunci când domnul Năstase, în calitate de președinte de partid și ulterior de prim ministru, era singura voce a partidului. Între timp, România s-a modernizat. Mai ales după anul 2007, când integrarea europeană ne-a adus, în primul rând, într-o situație aproape conflictuală între două generații”.

2 februarie 2017 – „Încerc să transmit un mesaj din calitatea de lider al organizației PSD Iași și să propun Guvernului Grindeanu și domnului președinte Liviu Dragnea următorul lucru: să abroge la fel de urgent OUG 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii, societatea civilă și să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat să decidă”.

„Îi reproșez (lui Liviu Dragnea – n.r.) că nu știe să își aleagă oamenii, să pună oameni”!

Sursa video: Iași Tv Life

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.