Chirica, Ivan şi Popa, despre votul pe moţiunea de cenzură

Chirica, Ivan şi Popa, despre votul pe moţiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor” a trecut. Votul a fost secret, cu bile. „Pentru” au votat 241 de parlamentari, iar „împotrivă” – 10!

Parlamentarii din Iaşi (PSD şi ALDE) au votat „pentru” moţiune (Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Silviu Macovei, Vasile Axinte, Adrian Pănescu, Victorel Lupu, Vasile Cîtea, Vasile Toma şi Varujan Vosganian – ALDE). Nicolae Bănicioiu, deputat de Iaşi, nu a votat!

Dar, iată ce au declarat principalii aliaţi de la Iaşi ai lui Sorin Grindeanu, Cătălin Ivan şi Mihai Chirica):

* „Dezamăgit de rezultatul de astăzi, nu le găsesc o vină foarte mare senatorilor şi deputaţilor. A fost prea puţin vorba despre Grindeanu sau despre Dragnea. A fost vorba despre ce am câştigat în urmă cu aproape 30 de ani şi riscăm să pierdem.

Un singur om, susţinut de câţiva îmbogăţiţi din banii publici, certaţi cu legea, având averi uriaşe pitite prin diferite colţuri ale lumii, a înţeles din votul românilor din decembrie anul trecut că poate avea puterea absolută în România. A confiscat cel mai mare partid din România, a pus stăpânire pe Parlament şi-i mai trebuie Guvernul. L-a avut şi pe acesta dar, ca orice stăpân, a considerat că cel pe care şi-l angajase pe post de premier nu mai corespunde şi trebuie demis.

Acum suntem cu toţii într-o mare aventură care ne va îndepărta din nou de la drumul european. Un singur om a aruncat România în aer. Faptul că ar fi vândut Ardealul pentru câteva voturi, din disperare, pare deja un mic detaliu.

Ca membru PSD responsabil, din Dobrovăţ, judeţul Iaşi, continui lupta cu Dragnea, Bădălau, Stănescu şi cu tot ce reprezintă ei. România merită mai mult. Copiii noştri merită o soartă mai bună decât cea de slugi pe domeniul vreunui baron ca cel de Teleorman”, a scris Cătălin Ivan pe pagina lui de Facebook.

* „Rezultatul la votul moţiunii a fost destul de predictibil, mai ales după ce s-a folosit şi de votul altor partide, cum ar fi grupul minorităţilor. Astăzi, PSD nu a câştigat absolut nimic. Este o victorie de etapă a lui Liviu Dragnea. Va fi o vară fierbinte, o toamnă şi mai fierbinte”, a comentat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele interimar al PSD Iaşi, Maricel Popa, acesta a încercat să declare ceva, dar, ca de obicei, nu i-a ieşit chiar în totalitate:

* „Mă bucură votul dat astăzi de colegii noştri ieşeni pentru continuarea proiectelor judeţului. Am dovedit că PSD rămâne unit la Iaşi. Încerc să-l înţeleg pe domnul Bănicioiu. Oare pentru domnia sa proiectele Iaşului nu contează?! Înţeleg că în ultimele 2 luni s-a preocupat îndeaproape împreună cu primarul Chirica de proiectele municipiului… Nu ne rămâne decât să intrăm în normalitate. Trebuie să formăm un nou guvern în cel mai scurt timp care să înceapă treaba şi să continue programul de guvernare într-un mod mult mai responsabil şi riguros”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.