Chirica plătește să fie făcut de râs la nivel național

Chirica plătește să fie făcut de râs la nivel național

Dragi ieșeni, avem o veste bună pentru dumneavoastră, vicele cu vise de primar a mai învățat puțin dintr-ale politicii adevărate. A trecut de la a plăti un ziar local (dacă-l putem numi așa) pentru a-i scrie articole după bunul plac, la articole comandate pe site-uri naționale.

Un articol intitulat „Supe-șansă pentru ieșeni să scape de baronii Nichita, Fenechiu și urmașii lor” apărut pe un site național a circulat zilele acestea pe internet. Toate bune și frumoase, doar că există câteva probleme:

  1. Titlul nu are nici o legătură cu conținutul. Mihai Chirică a vrut să împuște doi iepuri deodată: să arate cât este el de deschis spre comunitate și să pună într-o lumină proastă numele celui care chiar a reușit să fie primar timp de 12 ani. Să îi spună cineva că „cine aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul”, lucru constatat cu succes și în cazul acesta.
  2. Fără să își dea seama, titlul evidențiază un mare adevăr. Da, chiar ar fi cazul să scăpăm de „urmașii lui Nichita și Fenechiu”. Iar pentru asta este de ajuns o simplă căutare pe google pentru a descoperi că principalul urmaș pe care Nichita l-a lăsat ieșenilor este (ați ghicit) Mihai Chirica.
  3. Dacă tot comandă articole, candidatul pentru funcția de Nichita al orașului Iași ar trebui să le spună celor de la nivel central că numele lui din buletin este Mihai Chirica, de fapt, și nu Chirică. Sau poate ar trebui să facă o cerere să-i fie modificat numele, doar așa cred că va reuși să câștige aceasta luptă aprigă cu toți jurnaliștii care-i pocesc numele.

picture1

  1. Nu strica dacă autorul se documenta puțin înainte de a scrie că sondajele îl arată deja câștigător pe Chirică. Conform ultimelor sondaje (adevărate) vicele cu atribuții de interimar a mai scăzut cu 3% și e, în continuare, pe un trend descendent. Pentru mai multe argumente puteți consulta http://nordestnews.ro/de-ce-va-pierde-chirica-alegerile/.
  1. Noi apreciem inițiativa lui Chirică, însă îi sugerăm să fie mai atent la ce artciole comandă data viitoare (dacă va mai exista o dată viitoare).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.