Chirica visează iar la autobuze electrice

Chirica visează iar la autobuze electrice

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat miercuri că intenționează achiziția a două simulatoare pentru vatmani, dar în special pentru șoferii de autobuz în vederea obișnuirii acestora cu mijloacele de transport electrice care ar urma să fie aduse la Iași.

Există în plan cumpărarea a 16 tramvaie și a 36 de autobuze electrice, iar proiectul a fost deja aprobat de Ministerul Dezvoltării.

La sfârșitul lunii aprilie, Chirica a vorbti despre achiziţionarea a cel puţin 30 de autobuze electrice şi 15 tramvaie noi, toate cu fonduri nerambursabile. Primarul zicea atunci că achiziţia ar putea fi făcută la comun cu alte municipalităţi din ţară, sau separat, programul de finanţare fiind coordonat de Ministerul Dezvoltării. La Iaşi, valoarea achiziţiei ar trebui să fie de 40 milioane euro.

Chirica a menționat că reprezentanții Primăriei Iași au discutat cu cei de la Compania de Transport Public (CTP) și cu cei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și urmează să implemnteze mai multe proiecte în următoarele 24 de luni.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.