Chirica vorbește din nou de modernizarea „Băii Turcești“

Chirica vorbește din nou de modernizarea „Băii Turcești“

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, aduce de doi ani în discuție o reabilitare a Băii Turecești. De această dată, miercuri, 21 februarie, edilul a susținut că s-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, rata de implementare a proiectului fiind de 36 de luni.

Baia Turcească va deveni un Centru Internațional de Artă Contemporană, urmând a găzdui spectacole și expoziții.

Valoarea totală a proiectului este de 21,86 milioane lei, din care 18,39 milioane lei sunt cheltuieli eligibile nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este estimată la 48 de luni, din care 36 de luni durata de execuție a lucrărilor.

Potrivit proiectului, Baia Turcească va fi recompartimentată astfel încât să răspundă necesităților funcțiunilor propuse, printre acestea numarându-se posibilitatea de a găzdui manifestări de tipul „performance“, cât și artă vizuală și artă de obiect. Alte spații ale monumentului istoric vor fi utilizate pentru proiecții video, cinema și teatru experimental. Etajul va cuprinde ateliere deschise în care publicul va putea lua parte la evenimentele ce se organizează, o sală de tip workshop de dans/teatru și o zonă de mediatecă, în care vor putea fi vizionate evenimente artistice contemporane înregistrate.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.