Cinci copii din Vaslui, la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

Cinci copii din Vaslui, la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

Cinci copii din judeţul Vaslui, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, au ajuns, luni seară, la Spitalul Bârlad, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare, pe care le-au adunat din pădure.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Vasile Lapa, a declarat că cinci copii din satul Siliştea, comuna Iana, au fost duşi la spital, pentru că s-au simţit rău după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare.

„Cei cinci copii au fost preluaţi de echipaje medicale, fiind în stare critică, după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Au fost solicitate două echipaje de ambulanţă la faţa locului. Cei cinci minori sunt din familii diferite“, a spus Lapa.

Potrivit acestuia, autorităţile efectuează cercetări pentru a vedea dacă mai sunt şi alţi copii care să fi consumat ciuperci împreună cu cei cinci.

Lapa a mai spus că cei cinci copii sunt prieteni şi au mers împreună în pădurea din localitate, au cules ciuperci, le-au gătit şi le-au mâncat, iar la scurt timp li s-a făcut rău şi au anunţat părinţii, care au alertat autorităţile.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.