Cinci puncte fixe de ajutor premedical în Iași

Cinci puncte fixe de ajutor premedical în Iași

Pentru anul viitor, Serviciul Voluntar de Ambulanţă (SVA) Iaşi şi-a propus amplasarea a cinci puncte fixe de ajutor premedical în oraş, în acest sens fiind adoptată o hotărâre în Consiliul Local.

Tot anul viitor se intenţionează proiectarea „Centrului de Instruire a populaţiei privind comportamentul în caz de dezastre“, organizarea primului „Maraton al Iaşului“, a „Galei Donatorului de Sânge“, unde vor fi premiaţi 100 dintre donatorii de sânge fideli din judeţ.

De asemenea, se are în vedere şi încheierea de parteneriate de colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, dar şi SMURD, pentru o colaborare eficientă pe teren.

În 2017, voluntarii SVA au acordat primul ajutor la peste 70 de evenimente care au fost organizate în judeţul Iaşi, dar şi Bacău, printre care şi la Pelerinajul Sfintei Parascheva, unde a existat un punct de prim ajutor. De asemenea, în acest an au fost luate în evidenţă peste 80 de cazuri sociale din judeţ, dintre care 56 au fost rezolvate, restul fiind, conform reprezentanţilor SVA, în stadiul de evaluare sau în curs de rezolvare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.