Ciocolata neagră, leac natural pentru bolile inimii

Ciocolata neagră, leac natural pentru bolile inimii

O echipă de cercetători de la Universitatea Brown arată că o ciocolata neagră consumată zilnic face minuni pentru sănătatea inimii.

Studiul acestora arată că flavonolul din plantele de cacao scade inflamația arterei, având un impact pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Ei au descoperit că 600 de miligrame de flavonol din ciocolată scade semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă.

Flavonolilor sunt antioxidanți care apar în mod natural în cacao, precum și unele fructe, legume, ceai și vin roșu.

Printre beneficiile ciocolatei se mai numără și:

– Este plină de nutrienți: fibre, fier, magneziu, cupru, mangan și alte câteva minerale.

– Ciocolata neagră și cacaoa sunt surse grozave de antioxidanți.

– Crește colesterolul bun (HDL) și protejează împotriva oxidării colesterolului rău (LDL).

– Protejează pielea împotriva efectelor nocive ale soarelui: studiile arată că flavonolul din cacao îmbunătățește circulația sângelui de la nivelul pielii și protejează împotriva daunelor provocate de razele solare.

– Poate îmbunătăți funcționarea creierului: cacaoa conține și substanțe stimulatoare precum cofeina și teobromina – substanțe cheie care îmbunătățesc, pe termen scurt, funcțiile creierului.

Specialiștii subliniază faptul ca este vorba despre ciocolata amară, neagră, cu peste 70% cacao, nu despre ciocolata cu lapte sau cremă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.