Cioloş joacă azi cartea alegerilor în două tururi

Cioloş joacă azi cartea alegerilor în două tururi

Dacian Cioloş va avea astăzi, 1 februarie, întâlniri succesive cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta pe tema modificării legii alegerilor locale. Discuţiile vor avea loc la Vila Lac.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la începutul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că varianta unei ordonanţe de urgenţă pe tema modificării legislaţiei privind alegerea primarului este cea mai bună soluţie.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, 28 ianuarie, la Sinaia, că dacă prin mijloace „abuzive” se va schimba legea alegerilor locale, PSD nu va participa la alegeri.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat, sâmbătă, 30 ianuarie, că progresiştii vor respecta legea alegerilor locale, votată de toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut că legile electorale nu trebuie schimbate în funcţie de interesul unui partid.

Mişcarea Populară, în schimb, solicită modificarea legilor electorale în sensul alegerii primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct şi în două tururi de scrutin.

PSRO, partidul condus de Mircea Geoană, susţine alegerea în două tururi din motive de reprezentativitate sporită oferită viitorilor primari, subliniind că în acest fel se permite şi o şansă mai bună pentru reînnoirea clasei politice, dându-se ocazia partidelor mici sau nou apărute să aibă o şansă corectă.

UDMR va participa la întâlnirea cu Dacian Cioloş, dar îşi menţine poziţia iniţială, adică nu este de acord cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Delegaţia liberală care se va întâlni astăzi cu premierul Cioloş este formată din: copreşedintele Vasile Blaga, secretarul general Ilie Bolojan şi prim-vicepreşedinţii Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Gheorghe Flutur.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.