Ciudăţeniile unui dictator!

Ciudăţeniile unui dictator!

Şeful statului nord-coreean nu călătoreşte niciodată fără toaleta sa personală şi fără maşina de făcut tăiţei!

După vizita din China, din luna martie, şi după întâlnirea epocală cu preşedintele sud-coreean, din luna aprilie, Kim Jong-Un a acceptat să se întâlnească şi cu preşedintele american Donald Trump. Conform cotidianului sud-coreean Chosun Ilbo, cei doi şefi de stat se vor întâlni la mijlocul lunii iunie, în Singapore.

Interesant este faptul că, deşi vizitele sale în străinătate sunt foarte rare (nu a părăsit ţara după preluarea funcţiei, în 2011), Kim Jong-Un are, totuşi, numeroase pretenţii în ceea ce priveşte călătoriile!

Maşină înconjurată de gărzi de corp!

În momentul sosirii sale la întâlnirea de pace cu Moon Jae-In, Kim Jong-Un a fost escortat de o duzină de gărzi de corp, alese special după fizic, după capitatea de a trage cu arma şi după modul în care stăpânesc artele marţiale. Aceste gărzi de corp au înconjurat foarte strâns maşina liderului nord-coreean, astfel încât să-l protejeze de orice atac din exterior.

Tren blindat, foarte lent!

Dacă majoritatea şefilor de stat preferă să se deplaseze cu avionul, sigur şi rapid, Kim Jong-Un optează tot timpul pentru tren. Ca şi tatăl şi bunicul său, liderul nord-coreean circulă cu un tren privat, blindat.

Conform New York Times, 3 trenuri blindate au fost recondiţionate pentru a-l transporta pe Kim în China: un tren servea doar pentru securitatea sa, în al doilea locuia el, iar un al treilea tren a fost destinat gărzilor de corp şi bagajelor. Conform Times, greutatea acestui convoi excepţional echivala cu cea a 90 de maşini, iar viteza sa de deplasare nu a depăşit 59 km/h.

Niciodată în public!

Nici nu se pune problema ca Kim Jong-Un să folosească o toaletă publică în călătoriile sale. După cum spune Lee-Yun-keol, un fost membru al gărzii personale a şefului nord-coreean, Kim nu foloseşte decât „toaleta personală”, pe care o cară după el în toate deplasările pe care le efectuează.

Cu toate acestea, igiena personală nu este una din preocupările liderului nord-coreean. „Excrementele liderului nord-coreean conţin informaţii despre starea sa de sănătate, dar asta nu-l împiedică să le lase la voia întâmplării în deplasările sale”, spune Lee Yun-keol pentru Post.

Maşina de tăiţei

În timpul întâlnirii sale cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, Kim Jung-Un şi-a adus propriul aparat pentru a face tăiţei pentru „naengmyeon”, o supă tradiţională pe bază de tăiţei din făină de hrişcă. Conform Vice News, acest fel de mâncare este preferat de chef-ul unui celebru restaurant din Pyongyang, Okryu-gwan.

Câte o pistă de aterizare

Chiar dacă liderul coreean preferă călătoria cu trenul, îşi oferă totuşi un mic lux în domeniul aviaţiei. Conform Telegraph, el a ordonat construirea a 5 piste de aterizare private în apropierea multiplelor sale palate şi gări private!Kim Jong-UnKim Jong-Un tren

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.