Clase înființate la solicitarea unor agenți economici

Clase înființate la solicitarea unor agenți economici

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a anunțat că în anul școlar 2018 – 2019 vor fi înființate cinci clase de învățământ dual liceal, ca urmare a solicitărilor venite de la agenții economici din Iași și a eforturilor reprezentanților municipalității.

Astfel, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” ar urma să fie înființate trei clase, în total urmând a fi școlarizați 85 de elevi. Aceste clase ar urma să acopere solicitările SC Chambon SRL Iași și SC Next Construct SRL Iași. Cele două firme au nevoie de personal ca dulgher – tâmplar – parchetar, fierar betonist – montator prefabricate, zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar, zidar – pietrar – tencuitor, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic și operator la mașini cu comandă numerică.

La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” se va înființa o clasă care va școlariza elevi pentru a deveni dulgher – tâmplar – parchetar și fierar betonist – montator prefabricare.

La Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții Iași va fi înființată o noup clasă datorită faptului că există solicitări din partea SC Apolodor 2003 SRL pentru 12 elevi (6 pentru profilul dulgher – tâmplar – parchetar și 6 pentru fierar betonist – montator prefabricate).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.