Clubul amatorilor de astronomie

Clubul amatorilor de astronomie

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va organiza sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17.00, la Sala de lectură, o nouă întâlnire a clubului de astronomie, in cadrul căreia sunt pregătite activități adaptate vârstei participanților.

Prin joc, cei mici vor desena, decupa, lipi și învăța despre planeta Pământ. Cei mai mari vor discuta despre știința aplicată în astronomie. Participanții să fie pregătiți cu un pix, câteva foi de hârtie și un echer. De asemenea, se recomandă familiarizarea cu softurile gratuite Stellarium (pentru PC), Star Chart și/sau Star Portal (pentru dispozitive mobile).

Dacă cerul va fi senin, se va continua cu observații astronomice prin telescop de pe spațiul pietonal din fața Primăriei Municipiului Iași.

Participarea la activitățile clubului este gratuită, dar este condiționată de deținerea permisului de intrare la bibliotecă.

Întâlnirile Clubului de astronomie „Lectura stelelor” au loc în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și se adresează atât începătorilor, cât și celor cu cunoștinte medii de astronomie, care vor să se perfecționeze.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.