Clubul de lectură „Să citim împreună: Viaţa secretă a albinelor”

Clubul de lectură „Să citim împreună: Viaţa secretă a albinelor”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi vă invită la Clubul de lectură „Să citim împreună”.

Cartea propusă pentru dezbatere este „Viaţa secretă a albinelor” de Sue Monk Kidd (2006, Editura RAO; 2016, Editura Polirom; ambele ediţii au ca traducător pe Victor Ghiga).

Întâlnirea clubului va avea loc marţi, 13 iunie 2017, începând cu ora 17.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor Iaşi, Bd. Socola nr. 34) şi va fi moderată de prof. Mihaela Vlioncu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”). Iniţiatorul şi coordonatorul general al proiectului este Conf. univ. dr. Emanuela Ilie de la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, didactician al limbii şi literaturii române, invitat permanent al întâlnirilor.

Cu aceeaşi ocazie va avea loc decernarea premiilor pentru cel mai bun volum şi pentru cea mai bună proză a ediţiei cu numărul 4 a Concursului de volume colective de proză pentru elevi „Ionel Teodoreanu”. Premiul cel mare (Premiul pentru cel mai bun volum) constă în publicarea volumului, acordarea drepturilor de autor pentru fiecare elev cuprins în volum şi o tabără de vară pentru autori incluşi în volumul premiat. Juriul, alcătuit din scriitori şi universitari ieşeni, va premia creativitatea, originalitatea, claritatea, corectitudinea în exprimare şi forma lucrării.

Lansat în octombrie 2013, Concursul de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu” se adresează elevilor cu vârste între 10 şi 20 de ani, din întreg judeţul Iaşi şi din Republica Moldova. Sub îndrumarea unui profesor coordonator, şcolile participante la concurs au trimis juriului volume de proză colectivă, fără o tematică impusă, în limita a 260.000 de semne pentru un volum.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.