Coincidenţe fatidice pentru PSD şi Liviu Dragnea

Coincidenţe fatidice pentru PSD şi Liviu Dragnea

29 februarie este o zi cu emoţii pentru Liviu Dragnea, dar şi pentru PSD. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar trebui să ia decizia în dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare.

În funcţie de decizia de astăzi, PSD ar putea să rămână fără preşedinte. Interesant este faptul că tot astăzi urmează să aibă loc Biroul Politic Naţional al PNL, în care va fi votată candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Municipiului Bucureşti.

Chiar dacă această corelare poate fi o simplă coincidenţă, trebuie să menţionăm că de fiecare dată când s-au mai întâmplat astfel de situaţii PSD a avut numai de pierdut.

Pe 5 iunie 2015, de exemplu, PNL a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, pe tema votului prin corespondenţă. În aceeaşi zi, premierul Victor Ponta a fost chemat la DNA, postând pe Facebook: „E foarte bine că PNL-PDL depun azi moţiunea de cenzură! Într-o ţară democratică europeană bătălia politică se duce în Parlament (nu la DNA sau pe site-uri)!”.

Pe 21 septembrie 2015, PNL a depus o nouă moţiune împotriva Guvernului Ponta („Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. Tot în această zi a avut loc şi primul termen (stabilit de judecătorul de cameră preliminară) în procesul în care Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari.

29 februarie 2016 este ziua în care Ludovic Orban se lansează oficial la Primăria Bucureşti, iar Liviu Dragnea află verdictul final în dosarul „Referendumul”. Cine câştigă, cine pierde?

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.