Colosul cu un picior de lut se prăbuşeşte în Regiunea de Nord-Est

Colosul cu un picior de lut se prăbuşeşte în Regiunea de Nord-Est

O scurtă analiză a situaţiei din Regiunea de Nord-Est arată că PSD seamănă acum foarte mult cu un colos cu picior de lut, aflat pe punctul de a se prăbuşi.

Dar, să o luăm metodic, pentru a nu se spune că exagerăm. Şi începem cu judeţul Botoşani. Ovidiu Portariuc, candidatul din partea PSD la primăria municipiului, a pierdut alegerile. Imediat a fost schimbat de la şefia Organizaţiei Judeţene a PSD, apoi de la şefia Organizaţiei Municipale a aceluiaşi partid, iar acum, în interiorul partidului, s-au creat două tabere cu vederi diametral-opuse. Unii spun că Portariuc a fost debarcat cu încălcarea statutului de la şefia PSD Botoşani, iar ceilalţi apasă tare pe ambreiaj pentru a-i putea schimba repede din funcţii de acoliţii fostului primar al Botoşaniului. Noua şefă a PSD Botoşani este senatoarea Doina Fedorovici. Vă spune ceva bun acest nume? Nouă, nu!

Citeşte „3 pesedişti se chinuie să facă faţă unui liberal”

Trecem la Suceava, acolo unde fostul mare europarlamentar şi preşedinte de Consiliu Judeţean Cătălin Nechifor a căzut, şi el, în dizgraţiile lui Liviu Dragnea. Înlocuit cu deputatul Ioan Stan (altul de care nu a auzit nimeni) la şefia Organizaţiei Judeţene, Nechifor a ajuns un fel de directoraş pe undeva pe la Rădăuţi. În ceea ce priveşte PSD Suceava, condus de Stan, acum este în stadiul în care caută membrii. Ce să-i urăm lui Stan, dacă nu… „căutare plăcută”, doar că în zonă stăpân, din nou, pare a fi fostul pedelist Gheorghe Flutur!

La Neamţ, şef al Organizaţiei Judeţene a PSD este Ionel Arsene. El este şi secretar executiv pe Regiunea de Nord-Est a PSD, dar şi preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Organizaţia sa a pierdut alegerile pentru Primăria Municipiului Piatra Neamţ şi, mai mult, candidatul PSD pentru această funcţie a dezertat din partid şi a trecut la UNPR (care între timp a fuzionat cu PMP). Pentru această situaţie ruşinoasă, dar şi pentru celelalte trădări din partid (la nivelul unor consilieri locali de comune), Arsene nu a fost tras la răspundere de nimeni. Nu este tras la răspundere de Liviu Dragnea nici pentru situaţia dezastruoasă în care se găseşte acum PSD la nivelul Regiunii de Nord-Est.

Iaşi. Aici situaţia este de tot râsul. PSD a câştigat Primăria Municipiului Iaşi, şefia Consiliului Judeţean şi încă 61 (din 98) de unităţi administrativ-teritoriale. Cu toate acestea, lucrurile stau prost pentru PSD, „trădare” fiind cuvântul la ordinea zilei în partid. Pe de o parte, micul fotbalist Mihai Chirica, ales primar al Iaşiului, vrea să conducă PSD, chiar dacă în alegeri s-a declarat „tehnocrat susţinut de PSD”!!! Pe de altă parte, proaspăt ales preşedinte al CJ, Maricel Popa crede că poate emite şi el pretenţii la şefia partidului. Până una-alta, preşedinte este Victorel Lupu, singurul, după câte se pare, capabil să menţină partidul pe o linie de plutire. Cu toate acestea, este acuzat de „trădare” atât de micul fotbalist, cât şi de haoticul Maricel Popa, pe care, trebuie să recunoaşte, este foarte greu să-l prinzi şi să-i explici că este departe de ceea ce se numeşte un şef de partid.

„Sfântul Chirica, amanta şi canapeaua”

La Bacău, în PSD pare a fi linişte. Dragoş Benea, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, a dat dovadă de înţelepciune (sau s-a speriat de DNA) şi i-a cedat locul la şefia CJ lui Sorin Braşoveanu. În plus, pentru prima dată după mulţi ani, PSD a reuşit să câştige şi Primăria Municipiului Bacău, prin Cosmin Necula. Aşadar, motive de nemulţumire nu prea ar exista… Dar, nu se ştie niciodată. De altfel, nici pe Chirica nu-l vedea nimeni în postura de revoluţionar, aşa că…!

Şi mai liniştite sunt apele la Vaslui, acolo unde Dumitru Buzatu (preşedintele Consiliului Judeţean) şi Vasile Pavăl (primarul Municipiului Vaslui) par să ţină lucrurile în frâu. Mai există câteva voci izolate care spun că ar trebui să se facă schimbul de generaţii în partid, dar deocamdată pare să fie pace.

Un geniu al matematicii dezvăluie cele mai frecvente greşeli ale pariorilor

Pe 5 august, la Vaslui, va avea loc o întâlnire a liderilor centrali ai partidului cu şefii organizaţiilor judeţene din PSD. Ce rezultate va avea, vom vedea, normal, la apropiatele alegeri parlamentare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.