Comedia „În Ţara lui Papură Vodă” se joacă la Traian

Comedia „În Ţara lui Papură Vodă” se joacă la Traian

Vineri, 30 septembrie 2016, de la ora 19.00 la Restaurant Traian se joacă „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii”, în regia lui Andrei Ciobanu. Adaptare după „Pacea cu Zmeii” de Valeriu Butulescu.

Orice Ileana Cosânzeana îşi doreşte un Făt Frumos, călare pe un cal alb, care să o salveze din turnul unde este închisă de Zmeul Zmeilor, să o ia şi să o ducă într-un castel de aur sau de argint sau măcar de bronz. Ea, o tânără cu ochii mari, cu talie de viespe, o zână frumoasă şi gingaşa; el, cel mai mare erou popular, curajos, voinic, puternic, cu o privire pătrunzătoare. Iar cei doi, cuplul perfect, vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Asta se întâmplă doar un basme. Dar ce se întâmplă când anii au trecut? Ilenei i s-a îngroşat talia de viespe, el a căpătat o somptuoasă burtă, iar cuplul perfect nu mai locuieşte nici măcar în castelul de bronz, ci într-o garsonieră confort 2! Celor doi le-au trecut aburii îndrăgostelii. Abia se mai suportă unul pe celalalt şi, în plus, sunt nevoiţi să trăiască de pe azi pe mâine ţn ţara lui Papură Vodă, unde lui Făt Frumos cei de la Împărăţie îi restructurează postul, Ileana e casnică şi mai presus trebuie să şi plătească taxe la Primărie. Şi, ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, cei doi sunt vizitaţi şi de Zmeul Zmeilor, ajuns între timp politician” – spune regizorul piesei.

Vezi şi „Calendarul Sărbătorilor Iaşiului”

Piesa este o comedie acidă cu accente parodice, o satiră social-politică, dar mai ales un pamflet, şi trebuie tratată ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare.

Distribuţia: Ileana OCNEANU, Ionuţ GÎNJU, Andrei CIOBANU.

Accesul în sală se face începând cu ora 18.30, în baza unei rezervări la 0729/034.400. Costul biletului este de 50 lei/persoană şi include accesul la spectacol şi o gustare rece.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.