Concedieri masive la o multinațională prezentă și în România

Concedieri masive la o multinațională prezentă și în România

Reducerile de costuri de la grupul anglo-olandez Unilever ar putea duce la concedierea a 1.000 de angajați și închiderea unora dintre cele 8 fabrici din Germania, a avertizat sindicatul NGG, transmite Reuters.

„Fabricile din Auerbach, Stavenhagen şi Heilbronn sunt sub revizuire”, a afirmat Michaela Rosenberger, șeful NGG.
Conform sindicatului, aproximativ 5.000 dintre cei 168.000 de angajați ai Unilever lucrează la 11 unități din Germania, Austria şi Elveția.

Un purtător de cuvânt al Unilever a confirmat planurile companiei de a revizui activitatea fabricilor din Germania, rezultatele urmând să fie ulterior date publicității. Recent, Unilever a anunțat că ar putea renunța la structura sa foarte veche, ce prevede menținerea a două corporații separate, în Marea Britanie și în Olanda, și intenționează să renunțe la divizia de margarină și produse tartinabile, ca parte a unei revizuiri mai ample a afacerilor sale.
De asemenea, Unilever a anunțat că va integra divizia de alimente și băuturi răcoritoare într-o subsidiară cu sediul în Olanda.

Ampla revizuire a afacerilor Unilever vine după ce, în februarie, oferta de 143 de miliarde de dolari a lui Kraft Heinz Co pentru grupul anglo-olandez a fost retrasă.
Unilever (producătorul săpunurilor Dove, ceaiurilor Lipton și înghețatei Magnum) este prezent în peste 100 de țări, are 163.000 de angajați, iar pe piața românească activează din anul 1995.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.