Concurs de rezidențiat la UMF Iași

Concurs de rezidențiat la UMF Iași

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iaşi a anunţat că pe 19 noiembrie va avea loc concursul de intrare în rezidenţiat, pe posturi şi locuri în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, concurs organizat de Ministerul Sănătăţii în mai multe centre universitare – Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Concursul se va desfăşura sub forma unui test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, având durata de patru ore. Întrebările diferă în funcţie de domeniul de concurs. Pe baza punctajelor ce sunt obţinute la concurs, se alcătuieşte o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu.

Anul trecut, UMF Iaşi a fost pe locul I în ţară la punctajele obţinută în domeniile Medicină şi Farmacie. Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Distribuţia locurilor în specialitate se face în ordinea clasificării, în limita locurilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs.

La Iaşi s-au scos la concurs 487 de locuri, 406 în domeniul Medicină, 49 la Medicină Dentară şi 32 la Farmacie şi 104 posturi. Înscrierile se încheie pe 27 octombrie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.