Consilierii județeni botoșăneni au eșuat în încercarea de majorare a tarifului de salubritate

Consilierii județeni botoșăneni au eșuat în încercarea de majorare a tarifului de salubritate

Consilierii Județeni din Botoșani au încercat din nou să mărească tariful la salubritate, dar proiectul nu a trecut nici de această dată.

Doar 22 din cei 33 de consilieri județeni au venit la ședința de vienri în care urma să se dezbată proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor activităților aferente serviciului de salubrizare prestate de către operatorul de salubrizare Asocierea S.C. Diasil Service S.R.L. Suceava & S.C. Rossal S.R.L. Roman și aprobarea Actului Adițional nr. 2/2018 la Contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activității de administrare a stațiilor de transfer, sortare a deșeurilor municipale și administrare a depozitului de deșeuri – Județul Botoșani.

Deranjați că nu se mărește tariful așa cum vor ei, cei de la Diasil Servici Suceava au amenințat că reziliază contractul și că vor acționa în judecată Consiliul Județean Botoșani, urmând să ceară daune de 3,5 milioane de lei.

Adresa trimisă de Diasil a fost prezentată în ședință dar consilierii județeni nu au fost impresionați. Liberalii au cerut o întâlnire cu primarii deoarece autoritățile locale vor trebui să suporte această majorare.

Pentru a fi aprobat proiectul, era nevoie și de voturile liberalilor. Cum aceștia s-au opus, nici de această dată nu a fost aprobată majorarea dorită de Diasil Suceava și Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.