Contrabandiști din Huși, prinși de Poliția de Frontieră

Contrabandiști din Huși, prinși de Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au destructurat o rețea care desfășura activități în sfera contrabandei cu produse din tutun și care acționa pe raza municipiului Huși.

„În perioada iunie-octombrie, s-a stabilit că aceștia desfășurau activități de colectare, transport, depozitare și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de proveniență Republica Moldova și duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obținând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare“, precizează reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF)

Pe parcursul investigațiilor s-a stabilit că aceștia au preluat, deținut sau vândut cantitatea de 4.000 pachete cu țigări provenite din contrabandă.

Potrivit anchetatorilor, țigările erau achiziționate în cantități mici de către 12 dintre membrii rețelei, cetățeni români și moldoveni, din Republcia Moldova sau din magazinele duty-free și erau introduse în țară în mod repetat, prin PTF Albița, disimulate pe călători și ascunse în mijloace de transport. Țigările erau depozitate la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al rețelei, cetățean român cu domiciliul în Huși și comercializate pe raza municipiului Huși și a comunei Pădureni.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 13 cetățeni români și moldoveni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, doi dintre aceștia fiind arestați preventiv.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.