Cosette Chichirău : „Activitatea a peste 300.000 de firme plătitoare de TVA va fi bulversată și blocată”

Cosette Chichirău : „Activitatea a peste 300.000 de firme plătitoare de TVA va fi bulversată și blocată”

Cosette Chichirău, deputat USR de Iași, a declarat, luni, 23 octombrie, că „experimentul split TVA” este una din dovezile că programul de guvernare al PSD a fost „o mare minciună”.

„Experimentul split TVA, despre care discutăm azi, este una din dovezile că programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile a fost o mare minciună. Sloganul PSD a fost ‘Îndrăznește să crezi’ tocmai pentru că era imposibil de crezut că se pot mări cheltuielile cu salariile și pensiile fără să crească taxele și fără să crească productivitatea economiei private prin investiții în autostrăzi, în școli, în spitale, sau prin reducerea birocrației. De unde bani la buget? Iată, Guvernul Tudose a ajuns în luna octombrie fără bani, încasările la buget nu s-au materializat, deși avem creștere economică. Split TVA, introdusă prin ordonanță de urgență, este doar ultima dintr-o serie de măsuri disperate de a aduce bani la buget. Am văzut impozitul pe gospodărie, am văzut taxa de solidaritate, am văzut impozitul pe cifra de afaceri, suprataxarea contractelor part-time. Ce mai urmează? Nici nu știm”, a spus Chichirău la dezbaterea pe tema split TVA din plenul Camerei Deputaților.

Ea a amintit că, la câteva zile după aprobarea split TVA, ministrul de Finanțe a declarat că mii de firme au anunțat că vor aplica această măsură, dar numai câteva sute au aplicat-o până la momentul actual. „De la intrarea în vigoare a ordonanței nu numai că mediul de afaceri a respins aproape în unanimitate măsura split TVA, dar nici măcar membrii Guvernului, care sunt acționari în firme, nu au optat pentru ea. De ce nu au făcut asta nici premierul Tudose, nici vicepremierul Ciolacu și nici alți nouă colegi de cabinet? Prin introducerea acestei măsuri, activitatea a peste 300.000 de firme plătitoare de TVA va fi bulversată și blocată. Recent, premierul Tudose a anunțat că măsura va fi modificată astfel încât să se aplice doar firmelor de stat sau doar firmelor în insolvență sau în faliment. Nici nu mai știm ce să credem. Premierul spune una, partidul spune alta. Cerem Guvernului să renunțe la split TVA, să rămână doar pentru societățile care își doresc un astfel de sistem și cerem coaliției de guvernare să oprească experimentul Mișa la care este supusă economia României”, a încheiat aceasta.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.