Cosette Chichirău: „Chirica intră la pușcărie”!

Cosette Chichirău: „Chirica intră la pușcărie”!

Invitată vineri, 2 februarie, la Antena 1 Moldova, Cosette Chichirău, deputat USR de Iași, a reușit în doar câteva cuvinte să ne explice cine este Mihai Chirica, primarul Iașiului.

Printre altele, Cosette Chichirău a spus că Mihai Chirica „intră la pușcărie” și că „este un provincial”!

Prezentăm câteva fragmente din ceea ce a spus deputata USR de Iași:

* „Mihai Chirica este un provincial care nu este de calibrul Iașiului. Iași-capitală, asta trebuie să fie atitudinea, eu asta aștept de la Chirica. El e un provincial fără anvergură națională. În afară de micile lui certuri interne nu vezi o poziție națională, nu se poate impune… Centura ocolitoare a Iașiului, autostrada… unde e Chirica să lupte, să atragă el fonduri?”

* „Eu cred că Chirica și dat seama foarte bine de fenomenul ăsta… de asta el e dizident. El dă anumite mesaje pentru că dacă electoratul din Iași nu ar avea dinamica asta, el nu ar face lucrurile astea. În schimb, el nu e sincer în ceea ce spune. Dacă s-ar ajunge la un vot între PSD și România, el ar vota cu PSD, nu am nicio îndoială. Dar, el este un om al Iașiului, eminamente… Poate are ambiții naționale, dar primăria Iași nu e puțin, pentru etapa asta. Și atunci el este forțat să iasă din bula asta PSD clasică și să tragă puțin mai spre centru ca să-și asigure un nou mandat”.

* „De exemplu, de un an de zile nu ne dă sediu. USR nu are sediu, avem birouri parlamentare… asta este o încălcare a legii. Am cerut o audiență (la Mihai Chirica – n.r), nu mi-a dat… L-am întâlnit la un eveniment, la cel cu autostrada și l-am întrebat: Domnul primar, ce faceți? V-am trimis un mesaj să stăm de vorbă și a spus că încă se mai gândește! Și atunci îl mai las, cred, o săptămână – două să se mai gândească, după care nu vom mai fi prieteni (…) Se pare că încă nu s-a hotărât dacă vrea să fim prieteni sau dușmani și o să ne hotărâm noi. O să facem ședință de filială în fața primăriei, pe stradă”.

* „(Mihai Chirica – n.r.) e posibil să fie candidat și de la alt partid… așa am auzit. De la noi nu, sigur nu! Exclus. E imposibil pentru noi să-l acceptăm, un membru cu funcții de conducere în alte partide nu poate să intre (în USR – n.r.)”.

* „Noi acum ne formulăm cumva principalele linii de atac și de asta nu am ieșit până când nu suntem foarte bine pregătiți. Și în momentul în care îl atacăm pe primar vom avea și oamenii care să meargă în consiliul local, noi neavând consilieri. Eu acum pregătesc oamenii în filială pe diverse comisii tehnice de la consiliul local, de la primărie, și atunci vom avea critici foarte bine fundamentate. Pentru că, să ieși doar cu un mesaj politic e ok, dar lumea vrea mult mai mult, mai ales pe plan local. Oamenii s-au săturat de vorbe, de lupte politice și trebuie să știe foarte clar… domnule, îl critici pe ăsta, dar tu ce propui?”

* „Chirica intră la pușcărie! Poate… e primar PSD, totuși! E în dosarul Skoda, poate se mai descoperă și alte dosare…”

* „Trebuie văzut de la ce partid va candida (Mihai Chirica – n.r.), de la noi NU, și ce alianțe se fac. Dacă, cumva, se gândește să candideze de la alt partid va fi o mare vulnerabilitate pentru el și pentru partidul respectiv, pentru că deschide calea USR să atace foarte clar… Ne deschide poarta să atacăm celălalt partid pentru că l-a acceptat pe Chirica în loc să vină cu un candidat propriu…”

* „Cum nu are probleme? Dar ce proiect a făcut el care chiar contează pentru Iași… autogara încă o așteptăm, e o rușine… Ajungi în Iași și intri în pământ de rușine… Au venit niște englezi de la Brașov cu autobuzul și au întrebat de ce am coborât în câmp, la autogară. Ăsta este Iașiul… Credeți că va face el (Mihai Chirica – n.r.) autogară? Abia aștept”.

* „Iașiul are o anumită demnitate pe care el nu o respectă, PSD nu o respectă… Nu este un oraș pentru tineri. Nu avem evenimente culturale, biletele la teatru se vând în primele 5 minute… nu avem suficiente evenimente culturale pentru cererea care este în Iași”.

Întrebată dacă va candida la primărie în 2020, Chichirău a răspuns: „Nu știu, e o posibilitate. Nu știi niciodată!”

Un comentariu la "Cosette Chichirău: „Chirica intră la pușcărie”!"

 1. bic   28/04/2018 at 11:23 pm

  C.c. chirica intra la puscarie.
  De george Vrinceanu.
  Pai cam toti psd istii vor intra la puscarie pentru ca dacii au preferat un german un neamt in functia de presedinte.
  Niciodata un strain nu va vrea binele tarii dacia.

  Mesajul e ca fapt divers.
  Nord est.news.
  RominaEngleza.
  Limba engleza va fi singura limba care se va vorbi in lume.De catre toate tarile pe linga limba tarii.
  Lumea am dori sa fie dominata de civilizatie nu de religie.

  Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.