Costel Alexe ne lămurește: „Proiectul de reabilitare a axei Iași-Suceava-Siret este un proiect 100% al administrației liberale din Consiliul Județean”

Costel Alexe ne lămurește: „Proiectul de reabilitare a axei Iași-Suceava-Siret este un proiect 100% al administrației liberale din Consiliul Județean”

În principiu, deputatul PNL de Iași Costel Alexe are dreptate în ceea ce spune, numai că actele pentru finanțarea proiectului rutier Iași – Suceava au fost semnate de Maricel Popa, șeful interimar al PSD și actual președinte al Consiliului Județean Iași.

Mai pe scurt, această luare de poziție este puțin cam puerilă, în condițiile în care PNL nu mai are de mai bine de un an niciun cuvânt în Consiliul Județean Iași.

În plus, să vii acum și să-și asumi un proiect, după ce el a fost semnat, dă dovadă de foarte multă imaturitate politică. Asta ca să nu mai vorbim de hohotele de râs pe care le stârnește explicația dată de junele Alexe.

Dar, iată ce spune Costel Alexe:

„Partidul Național Liberal transmite următoarele precizări pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la paternitatea proiectului Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 1 Iași-Suceava, în contextul în care actuala conducere a administrației județene se împăunează gratuit când vine vorba de contribuția pentru demararea acestui proiect.

* Acest proiect a fost inițiat și realizat ca și fișă de proiect în 2013 de către Consiliul Județean, în mandatul președintelui de atunci Cristian Adomniței și a echipei sale. În acel an s-au făcut toate demersurile necesare pentru includerea proiectului în Planul de Dezvoltare Regională Nord Est 2014-2020 (pg. 386). — LINK: https://goo.gl/fE2Zc6. Atunci a fost născut și a fost semnat certificatul de naștere al acestui proiect pentru că au trebuit convinși cei de la Agenția de Dezvoltare Nord-Est (ADR N-E) și toate județele din regiune de viabilitatea acestui proiect.

* În iunie 2014, Președinții Consiliilor Județene Suceava și Iași de atunci, Cătălin Nechifor și Cristian Adomniței, au semnat, la Suceava, un contract de asociere pentru modernizarea drumului interjudețean Iași-Suceava. — LINK: https://goo.gl/1zgvCH

* Dacă pentru perioada de programare 2007-2013 Consiliul Județean Iași se putea mândri ca a fost PRIMUL beneficiar din Regiunea de Nord-Est care a depus și a și semnat primele contracte de finanțare, nu putem spune același lucru și acum.

* Dacă actuala conducere a Consiliului Județean ar fi onestă, ar recunoaște faptul că, din păcate, acest proiect a fost întors de multe ori din drum de către ADR Nord-Est și Ministerul Dezvoltării Regionale datorită deficiențelor în documentația de finanțare. A reușit doar împinsă de la spate să finalizeze partea cea mai ușoară, după ce a primit la cheie proiectul lăsat de administrația liberală de la Consiliul Județean Iași”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.