Costel Alexe vorbeşte despre înscrierea lui Mihai Chirica în PNL

Costel Alexe vorbeşte despre înscrierea lui Mihai Chirica în PNL

Dacă alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur, PNL este obligat să ia în calcul valianţa alianţelor, „pentru a scăpa România de tot ce înseamnă PSD”, a afirmat Costel Alexe, ministrul demis al Mediului şi şeful filialei liberale din Iaşi, joi, în direct pe B1 TV.

„Nu e vorba doar de Bucureşti, că şi la Bucureşti, şi la Constanţa, şi la Galaţi, şi la Iaşi, şi în multe alte oraşe din România încă de anul trecut am spus că, dacă alegerile locale vor fi într-un singur tur de scrutin, suntem obligaţi să luăm în calcul varianta alianţelor naţionale sau, dacă nu va fi posibil naţionale, la nivel local, pentru a scăpa România de tot ce înseamnă PSD. Pentru că, pentru România, încă patru ani, din 2020 până în 2024, cu administraţii social-democrate, care nu că stagnează aceste oraşe, ci că le duc în regres, cu singuranţă nu putem să vorbim despre dezvoltare. Acelaşi lucru a fost declarat şi la finalul anului trecut, şi în acest an, şi este şi declaraţia premierului României, care a spus că alianţele electorale pentru alegerile locale sunt posibile”, a afirmat Costel Alexe, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Întrebat despre posibilitatea ca Mihai Chirica, actual primar al Iaşiului, să fie cooptat de PNL pe fondul apropierii de alegerile locale, Costel Alexe a răspuns: „În momentul de faţă nu este nicio discuţie directă sau indirectă cu primarul municipiului Iaşi să vină la noi. Astăzi, PNL, în momentul în care vorbim noi, este cu o cercetare în teren, în municipiul Iaşi, în vederea stabilirii candidaţilor şi, evident, a-i măsura pe cei care şi-au anunţat intenţia pentru alegerile din iunie din acest an. Cu siguranţă, cel care va candida din partea PNL va fi un liberal, dar acest lucru îl va stabili Biroul Naţional, după ce vom avea rezultatele cercetării.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.