Craiova nu-i ca Bucureştiul, dar nici Olguţa ca (!) Gabriela (sau invers)!

Craiova nu-i ca Bucureştiul, dar nici Olguţa ca (!) Gabriela (sau invers)!

După îndelungi dezbateri şi diverse sondaje de opinie aruncate pe piaţă pentru a lua ochiul alegătorului, PSD s-a hotărât cu cine va ataca Bucureştiul la alegerile din 5 iunie 2016. Lansarea s-a făcut cu mare tam-tam… pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea.

La Primăria Generală a Capitalei, Comitetul Executiv Naţional al PSD, întrunit vineri, 18 martie, a decis ca senatorul Gabriela Vrânceanu-Firea, preşedintele interimar al PSD pe Bucureşti să fie desemnat candidatul partidului la alegerile din 5 iunie.

Bună alegere, ce să spun. Ce-o fi fost în mintea ăstora de la PSD, doar ei ştiu. Pe principiul unui slogan de prin 2012 („Încercaţi şi cu o femeie”), Liviu Dragnea şi armata sa de supuşi s-au gândit că aşa cum Olguţa Vasilescu are întreaga Craiovă la degetul ei mic, tot aşa Gabriel Vrânceanu-Firea va subjuga Bucureştiul cu figura sa… Ei, tocmai aici e problema, în timp ce Olguţa are o figură care îngheaţă şi apele, o voce puternică şi un discurs de-i coboară şi pe sinucigaşi de pe stâlpi, Gabriela are o figură angelică, cu buziţe gingaşe, pe care şi le mişcă suav, mai-mai o cădea cineva pe spate… În privinţa discursului, vechile metehne de prompteristă îşi spun în continuare cuvântul. Dar, nu-i problema noastră. Dacă PSD o vrea… să vedem cine naiba o votează!

Să continuă, deci. La Sectorul 1, PSD îl susţine Dan Tudorache, preşedintele PSD de sector. Liderii ALDE, în negocierile cu PSD, au dorit să o impună pe Laura Chiriac, fost jurnalist şi actual purtător de cuvânt al ALDE. Dacă nu ştiţi cine este Dan Tudorache, vă spune că este exact acel om care l-a smardoit pe europarlamentarul Cătălin Ivan şi i-a luat preşedinţia de sector. Cu alte cuvinte, omul ştie cum se câştigă alegerile.

La Sectorul 2, Neculai Onțanu va fi susţinut de PSD, conform protocolului încheiat între UNPR şi PSD.

La Sectorul 3 PSD va merge cu actualul primar, Robert Negoiță.

La Sectorul 4 se va merge cu Daniel Băluță, actualul primar interimar, la Sectorul 5 candidatul va fi Daniel Florea, iar la Sectorul 6 nominalizarea PSD este senatorul Gabriel Mutu.

Conform protocolului încheiat de PSD şi UNPR, cele două formaţiuni vor susţine candidaţi comuni pentru sectoarele 1, 2 şi 6, precum şi pentru Primăria Generală a Capitalei.

psd-bucuresti-1

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.