Creierul, responsabil de fericirea noastră

Creierul, responsabil de fericirea noastră

O echipă de cercetători de la Universitatea japoneză din Kyoto susţine că emoţia este un produs pur al creierului nostru. În descoperirea lor, niponii au folosit imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM) pentru a localiza zona cerebrală responsabilă de gradul de fericire pe care îl simţim.

Dornici să afle unde se găseşte sursa fericirii şi care sunt structurile cerebrale implicate, echipa condusă de dr. Waturu Sato a descoperit că răspunsul este dat de precuneus, o zonă a lobului parietal, considerată sediul emoţiilor pozitive legate de anumite episoade din viaţă.

Cercetătorii au folosit IRM pentru a scana creierul a 51 participanţi la un experiment menit să măsoare gradul de fericire şi intensitatea emoţiilor. În plus, voluntarii au răspuns la un chestionar destinat evaluării nivelului lor de fericire.

Cercetătorii au descoperit că participanţii cei mai fericiţi erau cei care aveau un excedent de materie cenuşie în precuneus, aceeaşi regiune a lobului parietal responsabilă pentru intensitatea emoţiilor pozitive sau negative.

În materialul publicat în revista Scientific Reports, japonezii au subliniat că „precuneusul persoanelor fericite, care au tendinţa de a simţi emoţiile într-o manieră pozitivă, mai intensă (…) este mai voluminos”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.