Croitoraşul cel viteaz a început să vorbească în grade!

Croitoraşul cel viteaz a început să vorbească în grade!

Faimoasele bancuri cu Radio Erevan au revenit în actualitate, graţie actualului primar al Iaşiului, Mihai Chirica, Mihai Chirică sau Mihai Chirita (se pare că numărul celor care ştiu cum îl cheamă este foarte mic)!

Vrând să facă o demonstraţie de forţă în faţa unui subaltern pe care, ce să vezi, chiar el la pus la şefia Ateneului din Iaşi, Mihai Chirica a ieşit cu o declaraţie care, dincolo de caracterul hazliu, demonstrează că, de fapt, primarul Iaşiului ascunde multe frustrări în spatele zâmbetului despre care spune că l-ar fi ajutat să câştige alegerile!

„Nu se poate armată fără generali. Te duci la domnul general şi îl rogi frumos…”, ne transmite Mihai Cirica din înaltul viselor sale!

Interesant la aceste afirmaţii este că Mihai Chirica visează la grade! Nu putem băga mâna în foc că ştim de ce natură, dar, dacă e să-l cităm ad litteram, cică s-ar crede general. Vă daţi seama cam ce probleme are dacă a ajuns să vorbească despre el ca despre un general? Dar, lăsând asta la o parte, brusc ne-a venit în minte că Liviu Dragnea a spus despre Mihai Chirica că „este omul SIE” (iunie 2017), iar primarul Iaşiului nu a fost deloc convingător atunci când a încercat să răspundă acestei acuze deosebit de grave!

Părerea noastră e că omul Chirica vorbeşte în dodii! Chiar dacă l-am crede pe Dragnea şi am fi siguri că Mihai Chirica este în SIE, cu siguranţă nu ar avea grad de general! Că visează la un asemenea grad, îl credem, pentru că, dacă e să-l cităm tot pe Napoleon, „fiecare soldat are în traistă bastonul de mareşal”! Iar Mihai Chirica a dovedit de-a lungul timpului că poate fi un soldat ascultător, umil, bun încasator, un „yesmen”, după cum îl caracteriza cineva! Aşa că, de ce nu ar visa acum la un grad de general?

Am încercat să fim serioşi scriind aceste lucruri, dar nu ne mai putem abţine. E ca şi cum croitoraşul cel viteaz ar ieşi acum în conferinţă de presă şi ar spune că e general! Cum să-l crezi! Te uiţi aşa, puţin, la el, şi-l trimiţi la culcare pentru că îţi dai seama că a încurcat gradele, dar în niciun un caz nu poţi să-l iei în serios!

În ceea ce-l priveşte pe Mihai Chirica, lucrurile sunt şi mai simple. A cam început să-i fugă pământul de sub picioare şi nu prea mai ştie cum să reacţioneze. Noi, dacă ne-ar cere sfatul, i-am zice să meargă la culcare…

Iată declaraţia completă a primarului:

„Este pentru prima și ultima oară când un angajat al Primăriei Municipiului Iași își permite să discute despre problemele instituției într-o conferință de presă fără primar atunci când vorbește despre buget, strategia instituției, că de aia există un general, nu se poate armată fără generali. Te duci la domnul general și îl rogi frumos: ‘Dom’le, vreau să-mi exprim un punct de vedere’. Te înscrii la audiență dacă este cazul, îți exprimi punctul de vedere, primești o explicație. Îți place, te duci cu explicația până la capăt, nu-ți place, este formularul de demisie, formularul de avansare, formularul de premiere și formularul de sancționare. Îți alegi unul dintre formularele de acolo și mergi mai departe”!

Un comentariu la "Croitoraşul cel viteaz a început să vorbească în grade!"

 1. bic   28/04/2018 at 10:52 pm

  Am inteles nu sinte ti simpatizan ti psd nici primar chirica.
  Croitorasul cel viteaz a inceput sa vorbeasca in grade.
  Deci primarul chirica nu are grade militare dar viseaza la ele?
  Croitorasul cel viteaz parca era o poveste.Un croitor a pacalit un imparat ca i face un vesmint foarte frumos.Dar croitorul nu i a facut nici un vesmint imparatului si i a spus imparatului sa iasa in multime imbracat cu vesmintul care era invizibil pentru imparat.Toti oamenii se mirau cit de frumos e vesmintul invizibil.Un copil din multime a strigat imparatul e ………..

  Mesajul e ca fapt divers.

  Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.