Cu câți bani și-a premiat Mihai Chirica secretara?

Ioana Turtă, secretara primarului Mihai Chirica, va fi, începând din această lună, membru în Consiliul de Administrație al SC EcoPiața SA. Veniturile acesteia vor crește cu aproximativ 1.100 de lei lunar, indemnizația fiind plătită din bani publici.

Dacă pentru foarte mulți ieșeni acești bani reprezintă remunerația pentru o lună întreagă de muncă, secretara primarului va trebui doar să participe la cel mult o ședință lunară, în cadrul unității subordonate Primăriei. De altfel, cei 1.100 de lei i-au rotunjit binișor veniturile secretarei care, conform declarației de avere, a câștigat în anul 2016, 13.700 lei, adică puțin peste 1.140 lei, lunar.

Alături de Ioana Turtă, primarul Mihai Chirica a decis să-i „premieze”, recomandându-i drept membri în același Consiliu de Administrație, pe Viviana Putianu, Cătălin Bulgariu și Mihai Liviu Gavril.

În timp ce pe Viviana Puteanu pare să nu o cunoască nici măcar Gabriel Harabagiu, viceprimarul care cu greu i-a citit numele în cadrul ședinței de Consiliu Local, Cătălin Bulgariu și Mihai Liviu Gavril sunt membri vechi ai PSD, față de care primarul Chirica rămăsese cu datorii morale din timpul campaniei electorale.

Această decizie a primarului Mihai Chirica, de numire a propriei secretare și a apropiaților din partid în Consiliul de Administrație al SC EcoPiața, vine în contradicție cu declarațiile făcute de edil în multe dintre ieșirile sale publice. Astfel, referitor la EcoPiața, Mihai Chirica declara că „este jaf la drumul mare” și că „nu este nevoie să plătim consilii de administrație nesfârșite sau să susținem structuri gigant care consumă mai mult decât produc venituri”.

Mai trebuie menționat faptul că tot la EcoPiața lucrează și Roxana Olăeru, prima soție a primarului Mihai Chirica. La sfârșitul anului trecut, Roxana Olăeru a fost promovată, devenind șef serviciu în cadrul unității.ioana-turta

Sursa foto:Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.