Culmea ipocriziei: să te declari tehnocrat şi să te asociezi definitiv cu PNL

Culmea ipocriziei: să te declari tehnocrat şi să te asociezi definitiv cu PNL

Premierul tehnocrat Dacian Cioloş şi-a lipit definitiv imaginea de cea a PNL, după ce a participat la două acţiuni electorale ale partidului. Deşi susţinea că nu este de acord cu faptul că liberalii îi folosesc imaginea pe afişele electorale, Cioloş nu a ezitat să se alăture celor de la PNL şi chiar să le preia sloganul electoral „România Înainte”, potrivit agenţiilor de presă naţionale.

Conform sondajelor interne ale PNL, implicarea lui Dacian Cioloş de partea PNL în aceste alegeri parlamentare i-au adus acestuia un uşor declin la capitolul încredere. Cioloş a pierdut 1-2% la încredere, ceea ce pentru PNL este cât se poate de prost.

Citeşte şi FABULOS: Luminița Munteanu se visa prefect!”

Prezent duminică seară la mitingul politic al PNL, organizat în Bucureşti, unde liberalii şi-au lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, Dacian Cioloş a ţinut un discurs în care a vorbit despre platforma sa, „România 100”, şi despre cum ar trebui românii să se raporteze la democraţie şi la viitorii lideri politici, într-o manieră de o ipocrizie disperată. „Sunt aici în primul rând pentru că aţi decis să susţineţi platforma România 100 şi îmi doresc ca această platformă să nu fie doar o înşiruire de enunţuri. Să nu fie doar iluzii, aşa cum spunea cineva care spune că este politician. Aceste principii pe care le-am pus acolo şi pe care am încercat să le experimentăm în acest an, ele trebuie să ne modeleze fiecare acţiune în anii care vin pentru că din punctul meu de vedere, onestitate, bun-simţ, faptul de a munci cinstit şi de a aştepta o remuneraţie după o muncă cinstită, nu sunt iluzii şi nu trebuie să fie enunţuri. Trebuie să ne construim acţiunea în jurul lor şi simt că acest lucru este posibil să coborâm idealurile în fapte şi decizii pe care le luăm zi cu zi, nu doar atunci când ne e uşor, dar mai ales când avem de întâmpinat dificultăţi”, a spus Cioloş.

Traian Băsescu, preşedintele PMP, a declarat că premierul Dacian Cioloş şi-a abandonat statutul de tehnocrat prin participarea la mitingul PNL, angajându-se clar de partea de liberalilor. „Deocamdată, tema dominantă încă sunt dosarele DNA. Şi, într-adevăr, cea de-a doua temă pare a fi Cioloş, dar de astăzi s-a spart globul cu Cioloş, pentru că, prin participarea la mitingul PNL-ului, el şi-a abandonat statutul de tehnocrat. Nu a rezistat, probabil, presiunilor PNL-ului şi, probabil, şi ale domnului preşedinte Iohannis. (…) În momentul acesta, nu mai poate spune sunt tehnocratul de la Victoria, în momentul acesta s-a angajat clar de partea PNL-ului. Neutralitatea s-a spulberat şi cred că aici a fost o lipsă de inspiraţie sau, poate, de tărie de a rezista. Este clar că PNL-ul era extrem de interesat să-l atragă în fruntea PNL-ului, într-un fel sau altul, pentru că, pur şi simplu PNL nu are lideri. Doamna Gorghiu nu e un lider de anvergură, Buşoi nu e un lider de anvergură, restul nici nu-i mai ţin minte. Deci, aveau nevoie de un Cioloş, numai că Cioloş, astăzi, a pierdut”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la Digi 24, întrebat despre campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an.

Citeşte şi Deputatul Bogdan Diaconu (PRU): „La vârful statului român sunt oameni finanţaţi de Soros”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.