Cum arată noile modele de maşini expuse la Detroit

North American International Auto Show din Detroit prezintă de la maşini luxoase din clasa sedan şi până la bolizi sport şi vehicule utilitare, fără a fi uitate nici automobilele cu motorizare hibridă sau exclusiv electrică, precum şi puternice camionete cu motorizare diesel.

Lexus LS este noua promisiune făcută de Toyota celor care apreciază luxul. Toyota Motor Corp a prezentat primul sedan de lux Lexus LS 400 la Salonul Auto din Detroit în 1989. Luni, marele producător nipon a prezentat cea de-a 5-a generaţie a acestui sedan, jucând cartea limuzinei clasice pe o piaţă care a început să asocieze din ce în ce mai mult luxul cu automobilele din clasa SUV. Toyota prezintă anul acesta la Detroit şi un crossover compact denumit UX.

lexus

Nissan Rogue Sport este un SUV cu cinci locuri şi cu dimensiuni puţin mai reduse decât Nissan Rogue, care s-a impus drept cel mai bine vândut model al companiei în SUA, în luna decembrie. Nissan Rogue în varianta Sport va fi lansat pe piaţă în cursul primăverii şi vine în întâmpinarea preferinţei în creştere pe piaţa americană pentru automobile SUV. În clasa de lux Nissan prezintă o reinterpretare a SUV-ului Infiniti QX50.

Kia Motors Co Stinger este un nou sedan sport cu cinci locuri. Kia a anunţat că va lansa pe piaţa americană varianta Stinger, al cărei design a fost realizat la Frankfurt, în a doua parte a anului 2017.

BMW Seria 5 este pariul producătorului BMW AG în lupta pentru supremaţie cu Mercedes E-class şi Audi A6. Producătorul german prezintă în premieră la Detroit o versiune hibridă a acestui automobil, care la fel ca şi competitorii săi pare să piardă teren în faţa unei apetenţe din ce în ce mai crescute faţă de SUV-uri. Un nou jucător important la această categorie se anunţă şi sedanul electric Tesla Model S. La Detroit, BMW mai prezintă şi crossover-ul compact X2.

Honda Odyssey este noua generaţie a minivan-urilor produse de Honda Motor Co. Vânzările din acest segment de piaţă au cunoscut o respectabilă creştere de 8% în cursul anului trecut, iar Honda doreşte să se impună în prim-planul producătorilor de minivan-uri.

Mercedes-Benz E Class Coupe a fost reproiectat pentru a face faţă concurenţei, iar producătorul Daimler AG mai prezintă la Detroit şi o variantă îmbunătăţită a crossover-ului compact GLA, dar şi un automobil citadin Smart Electric Drive în variantă nouă.

mercedes

Ford F-150 este cel mai bine vândut vehicul din SUA, iar în varianta 2018 această camionetă a primit, pe lângă câteva modificări estetice menite să o facă mai atrăgătoare, şi o nouă tehnologie pentru reducerea consumului de combustibil. Pentru prima oară, Ford va oferi o variantă cu motorizare diesel pentru F-150 precum şi o nouă variantă de motorizare pe benzină, cu un motor de 3,3-litri în 6 cilindri.

Chevrolet Traverse este răspunsul General Motors Co pentru o piaţă din ce în ce mai interesată de SUV-uri. Traverse, un SUV pentru întreaga familie, va intra în competiţie directă cu Ford Explorer, Honda Pilot, Toyota Highlander sau Jeep Grand Cherokee. De asemenea, SUV-ul compact GMC Terrain a suferit o serie de modificări de design care îl apropie de Chevrolet Equinox.

Audi Q8 este propunerea făcută pieţei americane de Volkswagen AG sub forma unui SUV luxos şi încăpător. De asemenea, producătorul german mai prezintă la Detroit şi o variantă nouă a SUV-ului de clasă medie SQ5, precum şi un nou A5 cabriolet.

audiq8

Toyota Camry, una dintre cele mai bine vândute maşini din SUA din ultimii 15 ani, a primit la rândul său un lifting major. Varianta 2018 a Toyota Camry este mai stilată ca niciodată şi dispune de importante inserţii de tehnologie modernă în speranţa că va deveni mai atrăgătoare pentru cumpărătorii americani.

Volkswagen Tiguan este prezentat şi el la Detroit într-o variantă îmbunătăţită. De asemenea, celebrul microbuz VW este prezentat în noua formulă electrică denumită I.D. Buzz.

tiguan

Salonul auto de la Detroit (NAIAS) are porţile deschise până la 22 ianuarie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.