Cum se circulă după ploile torențiale din ultimele ore

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod galben până mâine la ora 24:00.

În spațiul hidrografic Siret sunt vizate următoarele bazine: Putna – bazinul superior (județul Vrancea), Trotuș – bazinul superior și afluenții din bazinele mijlociu și inferior (județele Harghita, Neamț, Bacău și Vrancea), Bistrița – bazinul superior și afluenții din bazinele mijlociu și inferior (județele Harghita, Suceava, Neamț și Bacău), Moldova – bazinul superior și afluenții din bazinele mijlociu și inferior (județele Suceava și Neamț), Suceava – bazinul superior și afluenții din bazinele mijlociu și inferior (județul Suceava).

Echipele DRDP Iași au intervenit deja pe DN 11, Brătila, județul Bacău, pentru curățarea platformei drumului și desfundarea șanțului aferent drumului lateral din localitate

Circulație îngreunată pe DN 11, pe raza localității Helegiu, județul Bacău, din cauza aluviunilor.

Circulație îngreunată pe DN 11, km 122-126, Filipești, și între km 136-144, Onești – Bălăneasa, județul Bacău, pe fondul ploilor abundente. Se înregistrează porțiuni cu potmol și balast pe carosabil, transportat de ape de pe drumurile laterale.

În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret monitorizează evoluția fenomenelor prognozate și intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.