Cum se circulă în Moldova în acest moment

Cum se circulă în Moldova în acest moment

Echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași acționează pentru ca turiștii și restul participanților la trafic să poată circula în bune condiții la întoarcerea din minivacanța de Ziua Națională. 

În intervalul cuprins între 02 decembrie, ora 17:00 — 03 decembrie 2017, ora 05:30, s-a intervenit cu 99 de autoutilaje de deszăpezire și s-au răspândit 437,2 tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu).

Cele mai afectate au fost zonele de munte de pe raza SDN Suceava, Piatra Neamț și Câmpulung Moldovenesc, dar și drumurile de pe raza județului Botoșani, unde s-a acționat cu un număr total de 66 de autoutilaje și s-au răspândit 367 tone de material antiderapant.

S-a intervenit și în județele Bacău și Iași, cu un număr de 20, respectiv 13 autoutilaje, fiind răspândite în total 72 de tone de material antiderapant.

Urmare a intervenției drumarilor, la momentul de față, carosabilul din toate județele Moldovei este circulabil, fără risc de blocaj din cauza precipitațiilor.

În acest moment, ninsori moderate se mai înregistrează în județele Suceava și Neamț, însă, potrivit meteorologilor, la munte și în nordul Moldovei se va depune strat nou de zăpadă, cu risc izolat de formare a poleiului.

În bazele de deszăpezire din Moldova există 87 autoutilaje de deszăpezire proprii și 342 autoutilaje închiriate, care sunt pregătite în orice moment de intervenție. De asemenea, sunt asigurate stocurile de material antiderapant, respectiv peste 30.000 de tone de sare și peste 300 tone clorură de calciu.

Pentru informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților prin dispeceratul său: 0232/213168.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.