Cum va arătat Baia Turcească după restaurare

Cum va arătat Baia Turcească după restaurare

Lucrările de restaurare şi refuncţionalizare a clădirii Băii Turceşti (fosta Baie Comunală) vor începe săptămâna viitoare.

Primarul Mihai Chirica şi reprezentanţii firmei italiene Cifolelli Edilizia SRL, care a câştigat licitaţia organizată în acest scop, au semnat contractul de execuţie a lucrărilor. Lucrările de refuncţionalizare a clădirii monument istoric vor dura până la sfârşitul anului 2020.

Fosta Baie Turcească, al cărei edificiu se află pe strada Arhitect G.M. Cantacuzino (fostă Crişan), în apropierea Centrului Militar Zonal şi vizavi de complexul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, va deveni Centru Internaţional de Artă Contemporană. Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), contractul fiind semnat pe 21 februarie.

Perioada de implementare a contractului de lucrări este de 27 de luni, adică inaugurarea ar trebui să aibă loc la sfârşitul anului 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 21,86 milioane de lei, din care 21,42 milioane reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată. După proiectare, licitaţia pentru execuţie a pornit de la valoarea estimată de 15,28 milioane lei. Italienii de la Cifolelli Edilizia SRL s-au impus în faţa altor şapte ofertanţi, cerând cu aproape 3,5 milioane de lei mai puţin decât preţul de pornire. Compania va încasa astfel 11,8 milioane de lei.baia-turceasca-2baia-turceasca-3baia-turceasca-4

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.