Cupoane de călătorie pentru pensionarii botoșăneni

Cupoane de călătorie pentru pensionarii botoșăneni

În luna decembrie a anului trecut, împreună cu taloanele de plată ale drepturilor de pensie, Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a distribuit cupoanele de călătorie ce le permit pensionarilor să călătorească pe calea ferată cu reducere.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoșani acestea vor putea fi folosite pe tot parcursul acestui an.

„Pentru 2018, am distribuit 87.680 tichete de călătorie. Din totalul acesta, 19.232 sunt pentru cei care au lucrat în domeniul agricol iar 67.319 pentru pensiile de stat. Aceste două categorii beneficiază de 12 călătorii cu trenul cu reducere de 50%”, au spus reprezentanţii CJP.

De asemenea. 396 de taloane au fost împărţite pensionarilor care au fost persecutaţi din motive politice, aceştia având dreptul la 12 călătorii gratuite. „Au mai fost distribuite către 733 de persoane tichete gratuite cu 6 călători duble, adică pot călători cu un însoţitor. Acestea au fost acordate celor care au fost persecutaţi din motive etnice în perioada 1940-1945”, au mai spus reprezentanţii CJP.

Pensionarii care nu au fost găsiţi la domiciliu în luna decembrie pot face o cerere către instituţie iar taloanele de călătorie le vor fi distribuite prin poştă. În decembrie 2016 au fost distribuite, pentru anul 2017, 85.833 de tichete cu reducere 50% şi 1.408 pentru călătorie gratuită.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.