Curs de educație rutieră pentru ieșeni

Curs de educație rutieră pentru ieșeni

Asociația pentru Protecția Rutieră „Worldstreet” lansează Școala Rutieră de Weekend în cadrul căruia va desfășura un Curs de Conduită și Prevenire Rutieră pentru a responsabiliza tinerii aspiranți la permisul de conducere cât și a celor aflați în traficul rutier. 

Cei care sunt interesați să își facă o idee despre coliziunile auto frontale, laterale, sau din spate, despre efectele condusului pe timpul iernii, sau simularea descarcerării unui autoturism, se pot înscrie la acest curs de informare. „Este ca o inițiere teoretică a celor care vor să obțină permisului de conducere dar și celor care vor să știe la ce să se aștepte atunci când produc un accident rutier, cum să îl evite. La acest curs nu vom preda legislație rutieră, acest lucru o fac cei de la școlile auto. Inedit este faptul că, acest curs va fi ținut de către un jurnalist cu experiență în dinamica accidentelor dar și a realităților din trafic. Tot ceea ce vă pot spune acum este că formatorul, adică jurnalistul, a adunat sute de fotografii de la accidentele la care a participat împreună cu poliția rutieră, în decurs de cinci ani de zile. A participat la măsurători, a făcut cercetări în aceste accidente și a tras concluzii. Aceste date le-a adunat și a făcut acest curs de prevenție și conduită, care va fi prezentat în Școala Rutieră de Weekend. Cursul nu va fi predat ca la școală, cu o mulțime de cifre, ci vor avea loc discuții la care vor participa toți cursanții, pe marginea situațiilor și evenimentelor care au avut loc în traficul din Iași, în spiritul prevenției rutiere. Vor fi multe fotografii dar și clipuri video”, au precizat reprezentanții Asociației Worldstreet.

Cursul de prevenție și conduită va începe în decembrie și se va desfășura lunar, pe parcursul a patru sâmbete, câte două ore.

Cursul costă 190 de lei pentru persoane fizice iar la final, cursanții vor primi diplome și un calificativ. Banii adunați vor fi folosiți în acțiunile Asociației Worldstreet.

Persoanele interesate se pot înscrie sau cere informații la numărul 0740.568.228, sau de a trimite un email la adresa office@worldstreet.ro

Atenție! Acest curs se dorește a fi unul de informare, care nu suplinește însă cursurile autorizate ale unei școli auto pentru obținerea permisului de conducere.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.