Cursuri suspendate la trei şcoli din Iaşi

Cursuri suspendate la trei şcoli din Iaşi

Inspectoratul Școlar Județean Iași a decis ieri, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, să suspende cursurile pentru zilele de joi și vineri, în trei clase din trei școli diferite, din cauza numărului mare de elevi absenți din cauza virozelor.

„Având în vedere că de vineri se intră în vacanță și pentru că sunt copii care lipsesc din cauza virozelor, am recomandat suspendarea pentru următoarele două zile la trei clase de la trei școli diferite din Iași”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iași.

Cele trei clase sunt din școlile gimnaziale “Ștefan Bârsănescu”, “Gh, I. Brătianu” și “Titu Maiorescu”.

Ca urmare a epidemiei gripale, reprezentanţii DSP Iaşi transmit că la începutul primei ore de curs cadrele didactice trebuie să facă triajul elevilor, să îi îndrume la cabinet pe cei cu afecţiuni respiratorii acute, să îi scoată din colectivitate pe cei care prezintă simptome ale gripei şi să se asigure că sunt respectate normele de igienă.

Totodată, aceştia au obligaţia de a informa DSP despre focarele de infecţii acute înregistrate, pentru a putea lua împreună cu aceştia o decizie privind măsurile care se impun ulterior.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.