Dacă nu se face rectificare bugetară, CJAS Iași nu are bani pentru programele de sănătate

Dacă nu se face rectificare bugetară, CJAS Iași nu are bani pentru programele de sănătate

Reprezentaţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Iași susțin că are acoperite toate cheltuielile doar până la sfârşitul lunii noiembrie. Pentru a nu fi probleme cu programele naţionale ce îi vizează în special pe bolnavii cronici este nevoie de rectificare buegtară.

„Pentru luna decembrie, s-au făcut solicitările suplimentare şi aşteptăm legea de rectificare bugetară pentru suplimentarea creditelor de angajament şi a celor bugetare. Deocamdată nu sunt probleme de finanţare. Sunt convins că deficiful va fi acoperit la nivelul solicitărilor, pentru că domeniul sănătăţii este vital“, a declarat Radu Ţibichi, preşedintele CJAS Iaşi.

Acesta consideră că Iaşul va primi suma solicitată pentru rectificare, aşa cum a primit-o până acum în fiecare an.

„Bugetarea anuală nu se face pentru un an întreg. De obicei, se bugetează trimestrele I-III, iar pentru trimestrul IV se aşteaptă legile de rectificare. Noi am avut bugetul iniţial pentru acoperirea inclusiv a două luni din trimestrul III, iar pentru luna decembrie am solicitat aproximativ 300 de milioane de lei. Această sumă ar acoperi toate serviciile“, a menționat Țibichi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.