Dan Şova a fost plasat astăzi sub control judiciar

Dan Şova a fost plasat astăzi sub control judiciar

În cazul lui Dan Şova, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o lovitură sub centură DNA şi a decis joi, 28 ianuarie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, trimis recent în judecată în dosarul CET Govora. Decizia nu este însă definitivă.

Pe durata controlului judiciar, de 60 de zile, Dan Şova trebuie să respecte mai multe obligaţii printre care: să se prezinte în instanţă ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat; să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să nu comunice în mod direct sau indirect, pe orice cale, cu inculpatul Mihai Bălan, precum şi cu martorii din cauză (Veronica Cristina Voinescu, Teodor Voinescu, Simona Ciuru, Alin Aurel Niculae Brîncuşi, Ileana Cristina Dinţică, Radu Ştefan Cernov, Denise Bălan, Rada Dumitru, Neghină Ion Pădureţu, Radu Iulian ţenea, Constantin Lepădat, Carmen Manuela Alexandrescu, Petre Grigore, Ilinca Daniel, Doru Constantin, Ion Găzaru şi Cristian Rizea).

Dan Şova a fost eliberat din arest preventiv pe 22 ianuarie şi a fost plasat în arest la domiciliu, iar pe 26 ianuarie a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

Pe 28 ianuarie, la primul termen al procesului în cameră preliminară, instanţa a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

În dosar, a fost deferit justiţiei Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, la data faptelor, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.