De câți liberali este nevoie pentru a spune un lucru? Întotdeauna de 2!

De câți liberali este nevoie pentru a spune un lucru? Întotdeauna de 2!

Se pare că propunerile ministrului Justiției de reformă în domeniul pe care-l gestionează au stârnit reacții diverse în rândul publicului.

Dacă unii sunt de acord cu modificările propus de Tudorel Toader, înțelegându-le sensul, alții, și aici mă refer în special la PNL, chiar dacă înțeleg despre ce este vorba și sunt de părere (pe la colțuri) că propunerile ministrului vin și în beneficiul lor, se trezesc vorbind de dragul de a vorbi (doar nu credeți că au fost puși de cineva!) și criticând de amorul artei.

În felul acesta se explică și de ce a fost nevoie de doi deputați PNL (culmea, amândoi creați de aceeași persoană, însă unul a ajuns șef la Iași, iar celălalt la Neamț) pentru a obține un atac cât de cât coerent la adresa ministrului Tudorel Toader.

Costel Alexe, șeful PNL Iași, a ținut să scrie pe Facebook, în timp ce Mugur Cozmanciuc, șeful PNL Neamț, a ținut să se exprime într-un comunicat.

„Momentul ales nu este nicidecum întâmplător! Este perioada concediilor, când lumea nu este atât de ancorată la mediul politic, nu urmărește presa, iar timpul de reacție permite manevre ticăloase! PSD atacă mișelește, într-un moment de deconectare totală, fără o consultare serioasă și în semn de frondă față de partenerii noștri europeni, față de care ne-am asumat aceste reformele încă din 2005 și care ne-au deschis drumul către UE. Nu putem sta nepăsători, această țară a pătimit suficient de pe urma unor guvernări clientelare, de pe urma unor grupări interesate doar de protejarea corupției și sifonarea banilor publici, de aceea #restaurația care se dorește în domeniul justiției trebuie împiedicată! Ministrul Toader trebuie să își depună mandatul, iar membrii PSD de bună credință trebuie să înțeleagă că toate aceste măsuri impuse de Liviu Dragnea au efecte distrugătoare asupra economiei și distrug iremediabil imaginea României în plan extern!”, a scris Costel Alexe pe Facebook.

În ceea ce-l privește pe Cozmanciuc, acesta vrut să fie ceva mai dur în exprimare, motiv pentru care a ieși pe piață cu următorul comunicat: „Adevărata agendă a PSD a fost prezentată din nou publicului, iar în spatele unor termeni pretențioși se dovedește că principalul lor scop este subjugarea justiției. Se urcă din nou cu bocancii peste democrație, doar ca să își salveze propriile interese. Politicul nu trebuie să aibă niciun amestec în justiție, de aceea Partidul Național Liberal se opune categoric propunerilor formulate de PSD, prin vocea ministrului Justiției Tudorel Toader. PNL contestă în mod special eliminarea președintelui țării din procedura de numire a șefilor Parchetelor și trecerea Inspecției Judiciare în subordinea Ministerului Justiției. PSD trebuie să înceteze, să se delimiteze clar de aceste propuneri scandaloase și să le retragă. În România s-a respectat independența Justiției și s-au făcut pași importanți, de aceea orice pas greșit ne va arunca în urmă cu câțiva ani. Împreună cu colegii din PNL ne vom bate cu toate armele legale și constituționale împotriva acestor modificări legislative”.

Dacă veți avea ocazia să-i luați la bani mărunți pe amândoi, veți vedea că amândoi tremură de teama DNA și ar da orice să scape de dictatura acestei instituții de forță. În comunicate și în exprimări formale pe Facebook pozează însă în apărători ai independenței justiției. Doar că sensul cuvântului „independență” s-a pierdut undeva în negura timpul Băsescian…

Nu mai insistăm cu comentariile, dar ne vom permite, totuși, să le spunem celor doi deputați că uneori este nevoie și de un al treilea pentru ca o idee să aibă sens!

P.S. Tot joi, 24 august, a fost nevoie de exact 2 liberali (Marius Bodea și Romeo Vatră) pentru a vorbi pe tema Aeroportului Internațional Iași!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.