De ce a plâns Maricika Popika o oră în pădure?

De ce a plâns Maricika Popika o oră în pădure?

În urmă cu vreo 4 ani s-a produs o tragedie nemaiîntâlnită în faimoasa comună Iakisik de pe planeta Marte. Faimoasa şi frumoasa Maricika Popika nu a fost lăsată să candideze la alegerile parlamentare de unul Kristi Adomni-key şi de partidul-mamut construit atunci, Uniunea pentru Salvarea Licuricilor (nu ăia americani, ci ăia de Marte)!

Ce credeţi dumneavoastră că a făcut Maricika Popika atunci când i s-a dat vestea cea neaşteptată? Nu o să ghiciţi, dar vă spunem noi ca să nu muriţi de curiozitate! S-a dus în pădure şi a plâns o oră (pe ceas) în continuu… Plângea Maricika de se cutremurau codrii şi se înduioşau până şi cele mai fără de suflet animale sălbatice! Dar nimeni nu a putut să o mai ajute pe Maricika Popika… S-a întors în Iakisik, cam cu coada între picioare şi lacrimile şiroindu-i pe faţă, şi a jurat răzbunare… dar a uitat să precizeze pe cine! Şi de atunci, Maricika se răzbună pe oricine îi iese în cale… chiar şi pe ea, dacă din întâmplare dă peste vreo oglindă! Nici măcar postul privilegiat de secretară de stat nu a mai putut să o îmbuneze pe Maricika…

Dacă acum vă întâlniţi cu Maricika şi o vedeţi că dă din colţ în colţ sau se învârte haotic în jurul propriei umbre, să ştiţi că de la întâmplarea asta i se trage. Ea nu are nicio vină, destinul fiindu-i potrivnic(chiar şi acum, dar nu-şi dă seama)!

Aceasta a fost trista poveste a frumoasei Maricika Popika (sau frumoasa poveste a tristei Maricika, că nu mai ştim) spusă de un om care acum se bagă în sufletul ei în speranţa că-i va pica şi lui ceva cu… temei la vreme de seară!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.