De ce este catastrofală propaganda lui Mihai Chirica!?

De ce este catastrofală propaganda lui Mihai Chirica!?

Un articol publicat recent de săptămânalul Reporter Is arată ce fel de oameni sunt cei care se ocupă de propaganda primarului Mihai Chirica şi de ce aceasta generează rezultate negative.

Exemplul prezentat de Reporter Is vorbeşte despre un personaj care face parte din sistemul paralel de angajări din Primăria Iași. „A fost angajat ca muncitor necalificat la DFL (Direcția Fond Locativ, fostă DAPP), apoi a venit cu detașare în Palatul Roznovanu, primind un birou chiar în camera Directorului Administrativ al Primăriei. Cervatiuc a pătruns în administrație fără concurs, prin metoda transferului de la o firmă private”, spun cei de la săptămânalul ieşean.

Redăm în continuare câteva fragmente din articolul documentat şi publicat de Reporter Is:

„Fiind administrator al grupului local care raportează peste 200.000 de mebri, Alin Cervatiuc poate promova postări ale Primăriei fără nicio restricție. Și chiar o face, la ore la care ar trebui să se ocupe de probleme ale instituției care l-a angajat. S-au strâns deja postări favorabile cu zecile. În cadrul unei scurte discuții cu REPORTER DE IAȘI, în chiar biroul său de la Palatul Roznovanu, a spus senin că face propagandă pentru Primărie. „Nu ați văzut postările?”, spune Cervatiuc, când este întrebat despre subiect.

Angajat fără concurs

Tânărul Alin Cervatiuc poate fi găsit în Primăria Iași, la mansardă, împărțind același birou (Camera 20) cu șeful compartimentului, Lucian Bălinișteanu, altă celebritate a administrației locale. Cervatiuc a ajuns în Primăria Iași prin detașare, metoda fiind cunoscută de toți angajații Primăriei, nu mai este un secret: prin semnătura primarului Mihai Chirica, documentele fiind valabile 6 luni sau 1 an, după caz.

Pentru Alin Cervatiuc, detașarea s-a făcut la DFL, ulterior primarul Mihai Chirica semnând un al doilea document, valabil 60 de zile: delegare la Administrativ, în subordinea lui Bălinișteanu.

Nu este foarte clar ce face în cadrul biroului, iar orice discuție despre nivelul salariului sau fișa postului nu-i convine. Toate postările pe „Ești din Iași dacă…” sunt făcute în timpul programului de la Primărie.

8 de ani, fără Bac

Sub anonimat, funcționarii din Primărie se miră că Alin Cervatiuc a putut fi angajat fără diplomă de Bacalaureat: „Eu știam că este condiție de bază să lucrezi în cadrul unui departament al Primăriei, nu la spații verzi: să ai măcar liceul terminat”, spun aceștia.

Alin Cervatiuc confirmă fără să clipească că nu a luat Bacalaureatul nici în 2017. „Da, nu m-am prezentat nici vara asta la Bac”, dar nu explică de ce nu și-a terminat studiile, spunând că este o chestiune personală.

Propagandă pe banii ieșenilor

Pe 2 noiembrie, la 14.59, în timpul programului de lucru de la Administrativul Primăriei, Alin Cervatiuc a postat pe grupul unde este administrator că „primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcțiilor și societăților comerciale, încă din urmă cu o lună și jumătate, să ia toate măsurile necesare astfel încât municipalitatea să fie pregătită, din toate punctele de vedere, pentru sezonul rece 2017 – 2018”.

Cu link, cu imagine, cu tag către primarul Mihai Chirica. Exact ca la manual. Tot pe 2 noiembrie, la 9 dimineața, tot în timpul programului de lucru, posta: „Consilierii locali au aprobat în şedinţa de ieri parteneriatul dintre Municipiul Iaşi şi compania Auchan România în cadrul proiectului „Mobilizatron”, prin care vor fi plantaţi aproximativ 9.000 de arbori în zona străzii C. A. Rosetti.”.

De altfel, vizitat de REPORTER DE IAȘI, pe 14 noiembrie, la 11.15, în biroul de la Primărie pe care îl împarte cu șeful său direct, Lucian Bălinișteanu, exact asta făcea: se ocupa de „Ești din Iași Dacă”…

Întregul text poate fi citit aici!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.