De ce utilizatorii de calculator ignoră mesajele de securitate?

De ce utilizatorii de calculator ignoră mesajele de securitate?

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Brigham Young University, Utah, Statele Unite, şi o echipă de ingineri de la Google Chrome, 90% dintre utilizatorii de calculator ignoră mesajele de securitate.

Conform aceluiaşi studiu, 74% dintre utilizatorii de calculatoare ignoră mesajele atunci când sunt pe cale să închidă browserul de internet, 79% le ignoră atunci când urmăresc un fişier video şi 87% lasă deoparte mesajele atunci când încarcă anumite fişiere.

Cercetătorii au arătat că mesajele care atrag atenţia asupra unor chestiuni de securitate a sistemului informatic apar în timpul unor procese precum tastarea, rularea unui fişier video sau încărcarea unui fişier. Ei au denumit procesul interferenţa sarcinilor duble. De altfel, conform specialiştilor, actualizarea unui program îl deranjează pe utilizator când acesta are ceva important de făcut, iar majoritatea închid mesajul respectiv uneori fără să-l citească.

Autorii studiului au cerut dezvoltatorilor de programe să găsească modalităţi prin care să optimizeze actualizările de securitate, astfel încât oamenii să le citească şi să acţioneze în consecinţă.

Citeşte şi „Oamenii de ştiinţă explică de ce Spiderman nu ar putea exista”

Inginerii de la Google Chrome s-au folosit de acest prilej pentru a desprinde modalităţile prin care pot identifica cei mai buni timpi în care să fie distribuite utilizatorului de internet notificările de actualizări. În acest moment nu există standarde în industria de programe care să vizeze mesajele privind actualizările.

Studiul a vizat monitorizarea unui număr de utilizatori care lucrau la calculator în timp ce erau afişate mai multe mesaje de avertizare iar un scanner măsura activitatea lor cerebrală.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.