De luni, curse speciale pentru elevi și studenți

De luni, curse speciale pentru elevi și studenți

Reprezentanții Companiei de Transport Public Iași au anunțat că vor suplimenta numărul mijloacelor de transport destinate în exclusivitate elevilor și studenților, acestea urmând a fi inscripționate diferit.

Se vor suplimenta tramvaiele de pe rutele 3, 8, 9 și autobuzele de pe traseele 36 și 42.

Mijloacele de transport vor purta stegulețe cu însemnele „Centenarul Marii Uniri – Iași, capitala Renașterii Naționale” și vor avea plăcuțe cu mențiunea „Cursă specială pentru elevi și studenți”. În plus, afișajele electronice ale autobuzelor vor indica „Cursă specială”, iar în cazul tramvaielor, acestea vor afișa numărul traseului.

„Pentru elevi și studenți se vor suplimenta vehiculele pe cinci trasee, în intervalul 07.00 -10.00, a studenților și elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din Copou și din zona Socola. Apelul nostru este ca în aceste mijloace de transport să urce doar elevii și studenții. Fiecare are nepoți și copii și de aceea trebuie să înțeleagă că trebuie facilitat accesul la învățământ’, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Acesta este cel de-al doilea an de când elevii beneficiază din partea municipalității de mijloace de transport special destinate lor.

Astfel de mijloace de transport destinate elevilor și studenților urmează a fi introduse în scurt timp și și pe trasee externe Iașiului, avându-se în special în vedere zona suburbiilor Tomești, Miroslava și Ciurea.

Începând cu data de 10 septembrie 2018, CTP Iași suplimentează numărul mijloacelor de transport destinate în exclusivitate elevilor și studenților, pe anumite trasee, după cum urmează:

– pe traseul de tramvai nr. 3 (cu parcursul obișnuit Dancu – Tătărași – Gară) vor circula 3 unități suplimentare pe relația Dancu – Tătărași – Copou, cu plecări din Dancu la orele 7:10, 7:20 și 7:30;

– pe traseul de tramvai nr. 8 (Baza 3 – Tudor Vladimirescu – Copou) vor circula cu 2 tramvaie mai mult decât în mod obișnuit, cu plecare din Baza 3 spre Copou, la orele 7:05 și 7:15;

– 2 tramvaie vor circula în plus față de graficul obișnuit pe traseul nr. 9 (Tehnopolis – Podu Roș – Copou), cu plecare de la Tehnopolis spre Copou la orele 7:10 și 7:20;

– 2 autobuze vor circula suplimentar pe traseul nr. 36 (cu parcursul obișnuit Dacia – Gară – Copou – Breazu), cu intrare din stația Columnei la orele 7:07 și 7:17, către Copou – Breazu;

– 3 unități în plus vor fi introduse pe ruta de autobuz nr. 42 (cu parcursul obișnuit C.U.G. I – Tudor Vladimirescu – Copou), cu intrare pe traseu din stația Frigorifer spre Copou, la orele 7:05, 7:15 și 7:25.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.