Decizii importante pentru cadrele didactice din învățămâmntul primar

Decizii importante pentru cadrele didactice din învățămâmntul primar

Începând de luni, 28 august, și până miercuri, 30 august, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ vor avea loc ședințele publice de repartizare pentru completare normă pentru cadre didactice titulare, detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționată, detașare la cerere prin continuitate și detașare la cerere prin concurs, în ordinea descrescătoare a mediilor.

În plus, se vor prelungi și contractelor individuale de muncă pe perioadă determinate, în baza mediei de repartizare minim 7 pentru învățători, institutori sau profesori pentru învățământul primar. Toate acestea au în vedere rezultatele obtinute de candidați la examenele de Titularizare derulate în ultimii cinci ani.

De menționat că, până în data de 21 august 2017, la Inspectoratul Școlar Județean Iași și la alte unități educaționale au fost înregistrate cererile cadrelor didactice titulare a căror restrângere de activitate nu a fost soluționată prin transfer. De asemenea, procedura a fost legată și de cadrele didactice care au solicitat completarea normei didactice, precum și a acordurilor pentru detașare în interesul învățământului. Pe 24 august, propunerile de detașare în interesul învățământului ale cadrelor didactice au fost discutate și solutionate în Consiliile de Administratie (CA) ale unităților de învățmânt ieșene.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.