Delia primeşte cei mai mulţi bani din muzică

Delia primeşte cei mai mulţi bani din muzică

Delia a încasat cei mai mulţi bani din drepturi de autor în semestrul patru din 2015 şi în primul semestru din 2016, fără a se specifica însă suma exactă primită. Datele au fost furnizate de Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM).

Directorul general al CREDIDAM, Ştefan Gheorghiu, a declarat într-o conferinţă de presă că asociaţia a ajuns la peste 13.500 de membri direcţi şi indirect la un milion de interpreţi străini pe baza acordurilor internaţionale.

Delia este urmată de Connect R, Alex Velea, Andra, Shift, Smiley, DJ Sava, Loredana, Randi şi Carla’s Dreams.

Azi, CREDIDAM a împlinit 20 de ani. Ceea ce părea la început un vis quijotesc a devenit una dintre cele mai mari asociaţii de profil din Europa, componentă importantă a societăţii civile române. Plecând de la o formulă restrânsă în 1996, de numai 69 de membri, CREDIDAM a ajuns, după 20 de ani, să fie asociaţia numărul unu a artiştilor interpreţi din România, numărând peste 13.500 de membri, artişti români şi străini, membri direcţi şi, indirect, la aproximativ un milion de interpreţi străini, în baza acordurile bilaterale”, a afirmat Ştefan Gheorghiu. Potrivit acestuia, Centrul este singura organizaţie de gestiune colectivă pentru drepturile artiştilor interpreţi din România care are relaţii cu organisme similare din străinătate, având încheiate 35 de acorduri bilaterale cu ţări precum Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Spania, Marea Britanie.

Citeşte şi „Inteligenţa copilului este dată de mamă sau de tată?”

Din 1996 până în 2015, CREDIDAM a plătit artiştilor în total 244.820.646 lei, iar impozite către stat în valoare de 100.505.575 lei. Totalul sumelor colectate în 2015 a fost de 40.991.152 lei.

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.