Deloitte prezintă la Iaşi noul climat fiscal

Deloitte prezintă la Iaşi noul climat fiscal

În contextul în care legislaţia preţurilor de transfer reprezintă una dintre temele importante în controalele fiscale derulate de autorităţi, Deloitte România vine în sprijinul companiilor din Iaşi prin organizarea, în data de 10 martie, a unui seminar pe tema noilor reglementări în domeniu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi şi va avea loc la sediul CCI Iaşi din Bd-ul Carol I nr. 27, Copou, în data de 10 martie 2016, între orele 08.30-16.30.

Întâlnirea „Noi reglementări în domeniul Preţurilor de Transfer. Noile Norme ale Codului Fiscal – Impozitul pe profit, TVA şi taxe locale” va avea loc sub forma unui seminar interactiv, în cadrul căruia companiile din Iaşi sunt invitate să analizeze, împreună cu specialiştii Deloitte, impactul noilor cerinţe de documentare din perspectiva preţurilor de transfer, precum şi al noilor norme fiscale din perspectiva impozitelor directe aplicabile companiilor şi a taxei pe valoarea adăugată.

Publicarea, la începutul lunii trecute, a Ordinului Preşedintelui ANAF nr. 442, clarifică pregătirea dosarului preţurilor de transfer şi a modalităţii de justificare, ajustare sau estimare a preţurilor de transfer. Totodată, ordinul prevede ca marii contribuabili care desfăşoară tranzacţii cu persoane afiliate cu o valoare totală anuală mai mare sau egală cu anumite praguri de semnificaţie au obligaţia să pregătească, anual, dosarul de preţuri de transfer, iar termenul de întocmire este termenul legal stabilit pentru depunerea declaraţiei anuale de impozit pe profit, aplicabil tranzacţiilor derulate cu persoane afiliate, începând cu 2016”, a spus Ciprian Gavriliu, Director Deloitte România.

În cadrul seminarului, reprezentanţii companiilor din Iaşi au ocazia să îşi clarifice eventuale întrebări sau nelămuriri pe care le au faţă de textul legii. Totodată, companiile pot afla, concret, cum se conturează noul peisaj fiscal, dar şi care vor fi oportunităţile şi dificultăţile pe care le vor întâmpina în activitatea lor”, a adăugat Gavriliu.

Evenimentul se înscrie într-o serie de întâlniri Deloitte din acest an, menite să sprijine companiile din ţară să îşi adapteze activitatea de business la noile reglementări din Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală.

Numele Deloitte se referă la organizaţia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, în cadrul căreia fiecare firmă membră este o persoană juridică independentă. Pentru o descriere amănunţită a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited şi a firmelor membre, vă rugăm să accesaţi www.deloitte.com/ro/despre.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.