Depresia se tratează cu banane

Depresia se tratează cu banane

Pe lângă aportul lor de proteine, vitamine (C şi B6) şi minerale esenţiale (potasiu şi acid folic), bananele ajută şi la combaterea mahmurelii şi a depresiei.

Deşi faima tristă vine de la aportul său caloric – 150 de calorii pentru o banană de dimensiuni medii – cantitatea de calorii ingerată pentru fiecare fruct este similară unui măr sau 250 g de portocale şi este mult mai săţioasă.

În afară de valorile nutriţionale ale bananelor, multe studii au demonstrat că aceste fructe sunt foarte eficiente pentru a depăşi sau preveni multe boli şi probleme de sănătate şi au chiar proprietăţi, până acum neglijate, precum combaterea mahmurelii.

Un shake de banane în care se adaugă puţină miere este remediul perfect, cu efect aproape imediat de calmare a stomacului, uşor de pregătit. Preparatul ajută la restabilirea echilibrului de zahăr în sânge, care scade după un exces de alcool, şi la hidratarea organismului

Bananele conţin triptofan, un tip de proteină pe care corpul îl transformă în serotonină – un neurotransmiţător care acţionează la nivel cerebral, cunoscut drept hormon al fericirii pentru efectel05sale de relaxare şi de ameliorare a stării de spirit.

Cu gust dulce, banana este un fruct bogat în proteine, vitamine (C şi B6) şi minerale esenţiale (potasiu şi acid folic). Este un complement perfect pentru cei care fac activităţi fizice, precum copiii şi sportivii, deoarece conţine fibră şi zaharuri naturale precum zaharoza, fructoza şi glucoza, care au un aport imediat de energie.

Bananele sunt importante, nu doar pentru energie, ci şi pentru că potenţează activitatea cerebrală. În 2013 o şcoală din Twickenham, Marea Britanie, a realizat un studiu la care au participat peste 200 de elevi care aveau examene şi au observat că cei care au consumat o banană la micul dejun, în recreaţie sau după masă au beneficiat de o energie şi o concentrare mai mari.

Banana este un aliment bogat în fibre care uşurează digestia şi este indicată în afecţiuni precum diareea şi ajută totodată la eliminarea colesterolului. Pentru a evita senzaţia de balonare se recomandă să fie mâncate cu 20 – 30 de minute înainte de mesele principale. Nivelul său ridicat de potasiu şi redus de sare fac din banană un regulator natural al hipertensiunii arteriale şi un protector natural al stomacului împotriva acidităţii.

Coaja de banană poate fi o soluţie împotriva muşcăturilor de ţânţari. Dacă se freacă zona afectată cu partea interioară a cojii de banană se vor reduce atât inflamarea, cât şi iritarea.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.