Deputatul Adăscăliţei s-a răzgândit. Nu mai vrea să demisioneze

Deputatul Adăscăliţei s-a răzgândit. Nu mai vrea să demisioneze

Constantin Adăscăliţei a anunţat, luni, 1 februarie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că îşi retrage demisia din funcţia de deputat, înregistrată la sfârşitul legislaturii trecute.

Deputatul PSD de Iaşi Constantin Adăscăliţei şi-a depus cererea de demisie din Parlament în 15 decembrie 2015, cu specificaţia că aceasta devine efectivă începând cu data de 1 februarie 2016.

Urmare a abuzurilor repetate efectuate de Agenţia Naţională pentru Integritate, ce duce în eroare Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, precum şi a presiunilor exercitate asupra mea, îmi depun demisia din funcţia de deputat începând cu data de 1 februarie. Menţionez că acest abuzuri se referă la invocarea în mod abuziv a faptului că raportul ANI a rămas definitiv prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de pe 23.03.2015, deşi acesta rămăsese definitiv prin hotărârea Curţii de Apel Iaşi, la 4 octombrie 2012, şi pus în executare la Consiliul Judeţean Iaşi la acea vreme. Se cere aplicarea unei sancţiuni de două ori pentru aceeaşi faptă”, a scris Adăscăliţei în demisie.

Cererea de retragere a demisiei se află pe ordinea de zi a Biroului permanent al Camerei.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, pe 15 iunie 2012, că Adăscăliţei, pe atunci consilier la Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece firma la care acesta era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a încheiat, în martie 2009, un contract în cuantum de 3.354 de lei cu SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, societate comerciala al cărei unic acţionar era CJ Iaşi, încălcând astfel prevederile articolului 90 din Legea 161/2003.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 23 martie 2015, recursul lui Constantin Adăscăliţei împotriva sentinţei din 2012 a Curţii de Apel Iaşi, privind menţinerea ca legal şi temeinic a raportului de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a lui Adăscăliţei.

ANI a solicitat Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Constantin Adăscăliţei, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a avut funcţia de consilier judeţean.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.